Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Års- och koncernredovisning för 2010

De som tycker att sådant som ÖSKs ekonomiska resultat är intressant kan nu se hur år 2010 gestaltade sig. Jag har själv inte haft någon möjlighet att gå igenom siffrorna i någon detalj. Huvudlinjerna är ju redan kända – omsättningen ökade till 53,4 mkr (48,4) och resultatet före skatt blev 2,6 mkr (3,3). Allt får dock inte bolaget behålla av detta, eftersom den statliga vinstskatten uppgår till 806 tkr (955 tkr).

Men en sak slår mig faktiskt redan vid en flyktig genomögning. Den här tiden på året brukar det för många föreningar och fotbollsbolag vara rätt kärvt på likviditetssidan. Vem minns väl inte kampanjer av typ betala medlemsavgiften eller köp årsabonnemangen före årskiftet. För dagens ÖSK är dock likviditeten minst sagt under kontroll. Per bokslutsdagen den 31 december 2010 redovisade koncernen en behållning i form av kassa- och banktillgodohavanden på 13,5 mkr – en ordentlig ökning från fjolårssiffran 8,3 mkr.

ÖSKs års- och koncernredovisning för år 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.