Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomiskt resultat 2010 mm.

Björn Åqvist nämnde som sagt en del om ÖSK Elitfotbolls ekonomi vid Spelarinvests kvartalsmöte igår. Det mesta har väl redan ”läckt ut” på ett eller annat sätt, men ändå.

* Omsättningen ökade från 47 mkr till 52,7 mkr.

* Resultatet minskade från 3,2 mkr till 2,5 mkr, vilket mycket väl skulle kunna visa sig vara det bästa ekonomiska resultatet bland de allsvenska föreningarna.

* Det egna kapitalet uppgår nu till 4,3 mkr och dessutom finns det obeskattade reserver på 4,1 mkr.

* Örebro Spelarinvest och ÖSK Fotboll har kommit överens om att Elitfotboll skall lämna en utdelning på 1,3 mkr till sina ägare. Av detta tillfaller 90 % Spelarinvest och 10 % ÖSK Fotboll i enlighet med de båda ägarnas kapitalinvesteringar i bolaget. Ägarna kommer sedan på en gång att använda utdelningen till att teckna nya aktier i ÖSK Elitfotboll. Så pengarna stannar således kvar i fotbollsbolaget.

Någon förklaring till varför man bestämt sig för denna lösning nämndes inte, men rimligtvis handlar det om att stärka aktiekapitalet i Spelarinvest som på grund av avskrivningar/nedskrivningar av spelarvärden förlorat mer än 3 mkr under fjolåret.

Beträffande innevarande år:

* Försäljningen till Elitfobolls partners (tidigare kallade sponsorer) så uppgår den nu till 27,5 mkr. Samma siffra som man uppnådde under hela fjolåret. Nu sker ju den mesta av den här försäljningen innan fotbollssäsongen drar igång, så man skall nog inte vänta sig att försäljningen fortsätter i någon högre takt under resten av året, men några kronor till lär det väl bli.

* Biljettförsäljningsmässigt ligger man 350 tkr bättre än vid motsvarande tidpunkt förra året.

* I budgeten för år 2011 siktar man på att uppnå ett resultat i nivå med förra årets. Det är dock alldeles för tidigt att han någon uppfattning om hur väl siktet är kalibrerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.