Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spelarinvests informationsmöte

Bloggen besökte Örebro Spelarinvests informationsmöte igår. Från bolaget sida har man nu inlett en ”drive” för att få in nytt kapital – det gamla är väl mer eller mindre på upphällningen. Kapitalanskaffningen verkar främst vara ett initiativ från Roger Andersson, s-märkt ledamot i Spelarinvests styrelse med en viss vikt i kommunalpolitiken. Bland annat sitter han väl också med i Örebroportens styrelse.

Roger har samlat ihop ett gäng kamrater/kolleger, som träffas några gånger i månaden för att jobba med kapitalanskaffningsfrågorna. Hittills har man fått in ca. en halv miljon kronor och gårdagens möte var väl en del i deras arbete på att dryga ut denna summa.

Jag undrade före mötet hur man skulle motivera ytterligare investeringar i bolaget i en tid då problemen är uppenbara med trilskande skattemyndigheter och spelare som går ut i media och säger att de tänker lämna med Bosman-status. Det problemet tyckte jag att man klarade rätt så bra. Förståndigt nog så har man på det hela taget övergivit motiveringar, som riktar in sig mot eventuella  ekonomiska vinstmöjligheter. Det körde man ju en del med i samband med att man första gången vände sig till en något större publik. Bolaget har för närvarande ca. 200 aktieägare.

Den nya ”strategin” riktar i stället in sig på två argumentationslinjer. Dels handlar det om ÖSK-hjärtat. Genom att investera i ÖSK Spelarinvest stöttar man ÖSK Fotboll i sin verksamhet. Detta är väl kanske i första hand ett argument som man hoppas skall vara attraktivt för privatpersoner. Men dessutom argumenterar man för ÖSK Fotbolls betydelse för örebroregionen. Ett framgångsrikt allsvenskt lag med numera stor exponering i media är något som ger stora positiva effekter för staden Örebro och omkringliggande kommuner. Det bidrar till att göra staden attraktivare för familjer, arbetstagare, studenter etc. Något som direkt och indirekt kommer näringsliv och förvaltning till del. Själva presentationen på mötet handlade sedan inte så mycket om Spelarinvest utan om ÖSK Elitfotbolls utveckling och framtidsplaner. En beskrivning av den verksamhet som Spelarinvest understöder. Vilket väl ligger helt i linje med den nya strategin.

Beträffande det nu pågående arbetet med att ersätta fjolårets spelarförluster, så lämnades klokt nog inte några mer detaljerade kommentarer. Det finns ju ingen anledning att diskutera spelaraffärer, som ännu inte blivit av. Så pass mycket kom väl ändå fram, att Patrik Haginge är ett namn som är av intresse och att man från klubbens sida gärna skulle se, att Patrik Anttonen omprövar sitt beslut att lämna Örebro. Rekryteringsfokus ligger fortsatt på de tre positionerna vänsterytter, mittback och högerback. Beträffande försvarsspelaren (-na), så bör ett avslut kunna ligga rätt nära i tiden. Med vänsteryttern kan det ta längre tid. Lennart Sjögren ställde en ersättare i utsikt, som är minst lika bra som Roni Porokara var. En spelare som såvitt jag kan se inte finns tillgänglig i det överblivna spelarmaterialet på den svenska marknaden. Så det verkar väl som om det handlar om en utländsk spelare i det fallet.

Del av Spelarinvests informationsfolder. Klicka på bilden för att förstora den.

Precis som tidigare tecknas de nya aktierna i poster om 50 stycken á 100 kronor. ”Paketet” kostar alltså 5.000 kronor. Ytterligare information om hur man skall förfara för att teckna sin andel kan man säkert få av Hans Melin, tel.: 019-164848.

1 kommentar – kommentera

Mackan

Tack för rapporten. Intressant läsning som alltid. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.