Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Haginge till ÖSK?

110127. Övergång nära, enligt Sportbladet.
Enligt Aftonbladets sportbilaga, så är affären mellan ÖSK, Djurgården och Patrik Haginge snart i hamn. Ingen av de inblandade parterna vill egentligen uttala sig, men Djurgårdens manager Stefan Alvén kan i alla fall sträcka sig till ett
– Alla parter vill hitta en lösning. Vi håller på och diskuterar..
Inte så konstigt att han tycker så – Djurgården har ju snart i ett års tid försökt att bli av med Haginge.

110123. Pågår det diskussioner?
FotbollDirekt har försökt att bringa klarhet i vad Djurgården tänker sig beträffande Haginge efter det att IFK Norrköping uppenbarligen valt två andra mittbackar. En ”källa” (som väl måste vara från DIF) säger till FD, att diskussioner nu pågår mellan ÖSK och Djurgården.

Stockholmarna är intresserade av att knyta en amerikansk ytterback till sitt lag, men behöver Haginges lön för att kunna göra det. Samtidigt vill de nog gärna få en slant medskickad, eftersom Haginge har ett år kvar på sitt kontrakt. ÖSK å sin sida har inget dragtvång utan försöker nog pressa Djurgården i den längsta. Att betala något för en spelare som Djurgården så tydligt deklarerat att man vill bli av med tycker man nog inte borde vara nödvändigt. Det slutar väl med en symbolisk summa eller kanske något slags lånearrangemang, skulle jag kunna tänka mig.

Lennart Sjögren väljer att inte kommentera, vilket brukar vara en indikation på att ryktet inte är helt gripet ur luften.

110122. Haginge inte alls het i Peking.
Det verkar inte som om det skulle bli något jobb för Patrik i Norrköping. IFKs huvudspår heter av allt att döma Bobbie Friberg da Cruz samt (något överraskande) Anders Wikström. Den senare var en klippa i Gefle, men efter flytten till Borås för två år sedan har han mest varit skadad.
Folkbladet: IFK överens med Randers

110115. Haginge inte så het i Peking?
Surret kring Patrik Haginge fortsätter. Folkbladet har gått till botten med frågan och frågat någon som vet – i det här fallet IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson. Han säger att man var mycket intresserade av Haginge i somras, men att nu är det ett tag sedan man talade med honom. Bobbie Friberg da Cruz är deras förstaval och det är (eller möjligen var) en mycket duktig mittback.

110113. Haginge till Peking?
Daniel Kristoffersson i Expressen skriver att nästa klubbadress för Patrik Haginges del kan bli IFK Norrköping. Patrik tycks ha fått ikläda sig rollen av Plan B, ifall Plan A:s knä inte skulle klara sig igenom en magnetröntgen. Plan A heter i det här fallet Bobbie Friberg da Cruz. Den före detta GAIS-spelaren tillbör numera danska Randers, men de verkar inte ha någon användning för honom. Frågan är om Norrköping tar in Haginge också om da Cruzs knä är ok. Knappast troligt.

I samma artikel nämner Kristoffersson, att AIK verkar vara på väg att släppa Kevin Walker. GIF Sundsvall är intresserade. Synd att ÖSK har så pass många mittfältare för Kevin skulle nog kunna vara ett intressant tillskott till spelartruppen.

110106. Tillbaka på ruta ett.
Så värst mycket verkar inte ha skett beträffande Patrik Haginges (och Djurgårdens) önskan om byte av klubbtillhörighet. Till Eurosport säger han, att han räknar med att ansluta då Djurgården startar upp sin försäsongsträning på måndag.

101123 Haginge till Schweiz?
Det är i alla fall vad hans agent Innocent Okeke indikerar till eurosport.se. Enligt denne finns det ett konkret intresse från alplandet och därutöver även från andra länder.

Fast man kan ju fråga sig vilken nivå det handlar om. Att ha blivit misshandlad och mer eller mindre utfrusen av Djurgårdens inte alltför märkvärdiga lag ger väl inte några pluspoäng inför nya kontraktsförhandlingar.

Eurosport: Patrik Haginge på väg till Schweiz

1 kommentar – kommentera

Sven Bertilsson

Jag börjar nog bli benägen att hålla med dig vad du skrev i tidigare artikel. Att ha lite is i magen och vänta ut DIF.
Jag har känt lite tveksamhet om Haginge men han var ju ändå väldigt väldigt bra när han lämnade. Men har får mycket dåligt kritik av DIF fans. Även vissa Örebroare dissar honom, iaf som mittback. Men när DIF var här sist och han spelade mittback tyckte iaf jag att han skötte sig riktigt bra. Han höll ju på knoppa in ett mål också.

Precis som du säger skulle vi i Haginge både få en ytterback och en backup på mittbacken i en och samma investering. Skulle Haginge tvingas in i mitten vid skada på någon av Humle eller Dumle i mittförsvaret kan ÖSK använda både Per och Wirtanen som tillfällig lösning på ytterbacken.

Jag tror också att Haginge skulle kunna lyfta en klass i Örebro med rätt stöd och förtroende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.