Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen Futsal 2010

Örebrocupens futsalturnering börjar i morgon och spelas fram till och med torsdag den 30 december. Även om ÖSK-deltagandet i DM-turneringarna varit rätt begränsat så gäller detta definitivt inte för Örebrocupen. ÖSK Ungdom är den överlägset största deltagande föreningen med 28 anmälda lag. Det är ungefär dubbelt så många lag som Örebros övriga breddföreningar Karlslund, Forward, Adolfsberg och Sturehov har anmält. Om detta även innebär att det blir mycket svartvitt i finalspelet den 30:e vill jag låta vara osagt. Det beror nog till en viss del på hur man disponerat sina lag – dvs. har man satsat på att toppa lagen eller försökt att komponera så jämna lag som möjligt.

Av de klasser som inleder turneringen i morgon är det väl ÖSKs 13-åringar (P97) som är de ”intressantaste”. De killarna hade en mycket bra utomhussäsong och dominerade stort på lokal nivå. Klassen spelar sina matcher i Conventum, där den första matchen har avspark kl 09:50 och den sista kl 15:40. Det är fyra lag i var och en av de fem grupperna och ÖSK ställer upp med hela sex lag i klassen. Så det kommer att finnas ett ÖSK-lag i elden mest hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.