Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal 2010

Distriktets futsalaktiviteter har kommit ungefär halvvägs vid det här laget. Gruppspelen är avklarade och nu återstår diverse turneringar samt DM-slutspelet. Från ÖSK-familjens sida har dock deltagandet varit begränsat. Ett fåtal lag har deltagit och ännu färre har lyckats ta sig till finalerna. Bloggen har inte heller ägnat sig speciellt mycket åt inomhusfotbollen, men kommer nog i alla fall att ta masa sig iväg till både cuper och DM-slutspel om det inte blir alldeles för kallt.

Den klart bästa prestationen denna höst-vinter har ÖSK Söders damlag svarat för. De vann div 1-serien och går alltså som favoriter in i finalspelet som spelas den 8 och 9 januari. Eftersom KIFs damer inte ställer upp i denna turnering och Glanshammar lagt ned sin damfotboll borde tjejernas chanser att försvara sitt DM-tecken från i fjol vara rätt goda.

Väldigt bra har det även gått för det flicklag som inför hösten kom över från Adolfsberg. I klass F14 spelar man inte om några DM-tecken, vilket gör att serien inte är färdigspelad än, men så här långt ser det minst sagt bra ut. Laget har spelat 4 matcher, vunnit alla samt ståtar med den förnämliga målskillnaden 40-2.

På herrsidan har ÖSK-familjen representerats av ett lag från det evigt föryngrade ÖSK Söder samt ett P17-lag från ÖSK Ungdom. Inget av lagen tog sig vidare till DM-slutspelet och så mycket positivt finns det väl inte att skriva om deras prestationer. P17-killarna skall ju till våren representera ÖSK Söder i divisionerna 5 och 7 och förhoppningsvis beror den svaga inomhusformen på att de koncentrerat sig på utomhusträningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.