Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 4. september

A-truppen har träningsledigt idag.

ÖSK Ungdoms div 2-lag hoppas kunna ta poäng mot Nyköpings Bissar. Matchen startar kl. 13:00 på Behrn Arena.

ÖSK Söders damlag spelar årets tuffaste bortamatch, när de på Fröjevi möter Frövi IK kl 12:00 idag. ÖSKarna klarade redan i den förra omgången av att kvalificera sig för spel i div 2 nästa år. Frövi är den tuffa konkurrenten, som ligger tvåa i tabellen – om än 12 poäng efter. Här handlar det inte bara om poäng utan minst lika mycket om prestige.

Resultat: Söders damer fortsatte att vara såväl obesegrade som o-oavgjorda när de i seriens 12:e omgång besegrade Frövi IK med 4-1.


ÖSK Söders andralag går upp emot Bobby BK på Mellringe IP kl. 15:00. Lagen ligger precis (Bobby BK) resp. nästan precis (Söder) över nedflyttningsstrecket, så de har en hel del att spela för. ÖSK Söder vann vårmötet med klara 3-0. Laget har sett stabilare ut under hösten och bör ha en bra möjlighet att bättra på tabellpositionen i eftermiddag.

Målen mot Bobby BK gjordes av Hannes Botvidsson, Elvir Asic och Shazada "Shazze" Akbari.

Resultat: ÖSK Söder vann den viktiga bortamatchen mot Bobby BK med 4-2.


I pojkallsvenskan spelar ÖSKs lag bortamatch mot FBK Karlstad. Matchen spelas på FBKs fina anläggning Örsholmens IP med avspark kl 17:00. ÖSK är serieledare och FBK ligger sist av de lag som är kvar i serien. ÖSKs situation i serien har förstärkts under veckan, eftersom Carlstad Uniteds målskillnad krympts betydligt på grund av att IK Oddevold uteslutits. CU ligger tre poäng efter, men har en match mindre spelad. Deras målskillnad är dock numera bara 2 mål bättre. ÖSK får tillbaka Joakim Åberg och Mirza Basic i laget efter det att skador förhindrat spel under hösten för dem. Efter den vemodiga insatsen mot Carlstad United förra helgen har ÖSKarna en hel del att bevisa.

Resultat: ÖSK vann med 4-0. För en matchrapport, se kommentaren.


På Trängen spelas en intressant match kl. 15:00. BK Forward med en hel del fd. svartvitt i sitt lag möter borlängelaget Dalkurd. Med de senare spelar Mirza Jelecak och Nedim Halilovic, två av ÖSKs föredettingar. Båda spelarna bidrog år 2006 i hög grad till att det tvångsnedflyttade ÖSK kunde återta sin rättmätiga allsvenska plats efter två år i Superettans fotbollsöken.

Resultat: Forward vann med 4-0, så det tycks inte ha varit någon lyckad dag för våra fd. ÖSK-hjältar. Två av Forwards mål gjordes av Robin Ingvarsson och ett av Herish Kuhi, så det vart lite före detta svartvitt i målprotokollet ändå.

1 kommentar – kommentera

Jan Sundelius

En klar vinst mot FBK Karlstad med stundtals riktigt bra spel av ÖSK. Laget tog tag i matchen från början och i mitten av första halvlek kunde Haris Karahmet öppna målskyttet med en kanon i krysset. Sedan kom en sämre period och Karlstad fick sin bästa chans i matchen. Men den avvärjde Jonte Thuresson i målet med en spektakulär räddning. I andra halvlek fick ÖSK bättre utdelning av sitt spelövertag och Jesper Welin, Lukman Murad, och David Johansson avgjorde definitivt matchen. En skön och viktig seger där det enda negativa kanske var att segern inte blev ännu större. ÖSK hade sammanlagt 29 avslut. Särskilt plus idag för backlinjen med Sebastian Lööw, Jocke Åberg Lucas Karlén och Kalle Jansson som var närmast felfria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.