Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rosendal i målet

Peter Rosendal, som efter en hel del letande fick en plats i Väsby United i våras, vaktar deras mål då laget på hemmaplan i kväll möter jumbolaget FC Trollhättan. Väsby ligger ju själva näst sist så detta är i alla avseenden en riktig jumbofinal. För båda lagen gäller i det här läget att ta sig upp på halvfast mark, alltså till någon av placeringarna 13 (Falkenberg f.n.) eller 14 (Öster f.n.). Upp till riktigt fast mark där man får stanna kvar i Superettan utan att kvala är det riktigt långt för Väsbys del. De har nämligen i dagsläget 10 poäng upp till Brage som ligger på 12:e plats.

Peter hade en del otur när säsongen drog igång. Han var nog tilltänkt som Väsbys förstemålvakt och stod också några matcher i seriens inledning (4 stycken). Men när sedan Peter Westman skadade sig och Peter Rosendal började pendla till ÖSKs matcher för att sitta på ÖSKs bänk verkar man ha ansett att det blev lite för rörigt och man ställde i stället sin målvaktstränare Thomas Thudin mellan stolparna. Så för Peter blev det bänk i Väsby också.

Under sommarfönstret värvade så Väsby den meriterade målvakten Kristoffer ”Poppen” Björklund med ett förflutet som målvakt i både Hammarby och Brommapojkarna. Så Peter fick snällt finna sig i att fortsätta på bänken trots att Simon Nurmes ankomst till ÖSK innebar att pendlingarna kunde upphöra.

Men i kväll står han alltså i mål igen, den gode Peter. Målvaktstränaren Thudin sitter på bänken och Poppen är som försvunnen. Vi får väl hoppas att Peter kan hålla sitt mål rent från påhälsningar så att han kan få förnyat förtroende. Men på planen har Väsby för övrigt ytterligare en föredetting. Det är Kevin Walker som opererar på det inre mittfältet.

Resultat: Det blev 2-2 – något som inget av lagen lär vara speciellt nöjda med. Peter verkar ha gjort en godkänd match trots de två insläppta. Kevin Walker gjorde Väsbys andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.