Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P95: ÖSK vidare efter straffar

Sebastian Heimeryd och Jonathan Herbst stod emot den norska pressen då ÖSK besegrade FC Lyn.

ÖSKs 15-åringar tog sig vidare till final i C-slutspelet i Elite Hotel Cup genom att i en förmiddagsmatch besegra oslolaget FC Lyn. Medan O-ringens 15.000 orienterarna från andra sidan vägen letade kontroller i Markaskogen hittade killarna rätt i en tät match på Ekängs konstgräs. Mycket kamp och inte så värst mycket skönspel stod på dagens meny för ett lag som utöver tidigare vakanser denna dag även fick lov att klara sig utan landslagsuttagne Filip Albertsson och sin småskadade lagkapten Oscar Fardelin.

På mittfältet såg det i Filips frånvaro rätt tunt ut så det blev en hel del långbollar från ÖSKs defensiva linjer. I backlinjen fick Sebastian Heimeryd på egen hand ta över det sammanhållande ansvaret i Oscars frånvaro – vilket han gjorde med den äran. Men utan en inspirerad insats från sin målvakt Jonathan Herbst hade ÖSK inte överlevt den norska pressen, som mot slutet av matchen  var mycket hård.

Med ett oavgjort och mållöst resultat efter de 80 ordinarie matchminuterna fick matchen lov att avgöras på straffar. Det räckte med fyra straffmål inslagna i tur och ordning av Semin Ujkanovic, Lukman Murad, Max Lindborg och Jonathan Gunnarsson efter det att Jonathan Herbst fått vågskålen att tippa över till ÖSKs fördel genom att rädda norrmännens andra straffspark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.