Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup

Några av ÖSKs stöttepelare i årets Elite Hotel Cup. Sittande från vänster: Andreas Nydahl, nyblivne landslagsmannen Filip Albertsson med ryggen mot kameran, lagkaptenen och mittbacken Oscar Fardelin och målgöraren Lukman Murad. Stående i bakgrunden målvakten Jonathan Herbst och i bildkanten ÖSK Ungdoms talangutvecklare Björn Juhlin.

I morgon börjar turneringen Elite Hotel Cup. Deltar gör 16 stycken utvalda (mer eller mindre) lag tillhörande klassen P15/-95. Cupen anordnas av ÖSK Ungdom (Ekäng) med Gabriel Åbom som cupgeneral. I år avgörs tävlingen helt och hållet på Rosta Gärde eftersom området vid Navet ockuperats av O-Ringens orienterare.

Turneringen avgörs i det traditionella cupformatet med gruppspel under dagarna måndag till och med onsdag, torsdag är vilodag och placeringsmatcherna avgörs under fredagen och lördagen.

För ÖSKs 15-åringar blir det här ett utmärkt tillfälle att testa form och förmåga mot några av Sveriges bästa lag i åldersklassen. Killarna deltar till vardags i den sk. Regionalserie Väst, där laget efter nio matcher har ett nio poängs försprång före tvåan Carlstad United. Den fråga man ställer sig är om laget verkligen är så här bra eller om det är motståndarna som inte är tillräckligt vassa.

Utöver de svenska lagen deltar för första gången även två norska lag med de välbekanta namnen Vålerenga och FC Lyn. Riktigt hur det hänger ihop med det senare laget är något oklart. Klubben gick ju nyligen i konkurs, men det är ju möjligt att det inte påverkade ungdomsverksamheten.

För ÖSKs lag ser spelschemat ut på följande sätt under gruppspelet:
Mån  13:30    Landskrona BoIS – Örebro SK   Plan C
Tis    15:30  Örebro SK – GIF Sundsvall   Plan C
Ons   13:30  Örebro SK – Nyköping BIS   Plan A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.