Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Listan klar

Svenska föreningar har sedan några år tillbaka haft möjlighet, att låna ut yngre spelare som inte får speltid i moderföreningen till klubbar i lägre divisioner. Reglerna för denna typ av utlåning som kallas ”Utlåning av professionell spelare utan övergångsanmälan” har i år blivit något generösare. Totalt kan sex utespelare och två målvakter lånas ut. Det finns en åldersbegränsning som innebär att bara till och med det år som en spelare fyller 22 kan denna typ av utlåning användas. En annan begränsning är att maximalt fyra spelare och en målvakt kan lånas ut till samma förening. (I fjol var det två spelare plus en målvakt).

ÖSK utnyttjar givetvis denna utlåningsmöjlighet. Den ger spelare som av någon anledning står en bit ifrån match-trupperna nyttig speltid och den ger också ÖSK Ungdoms div 2-lag bättre slagstyrka. Förra gången laget spelade i div 2 åkte man ut på en gång – något som man säkert vill undvika till varje pris detta år. Främst erfarenheterna från Hammarbys talanglag HTFF, som under många år spelade i div 2 (förra året gick man upp i ettan) visar, att även ett div 2-lag kan fungera bra som utmärkt rekryteringsunderlag för A-truppen.

Eftersom div 2-spelet börjar nästa vecka så har ÖSK nu skickat in sin Lista för registrering hos fotbollsförbundet. När denna registrering skett kan de berörda spelarna gå mellan huvudklubb och lånande klubb utan någon som helst begränsning eller karenstid. På ÖSKs lista står inför vårsäsongen följande namn: Simon Leonidsson, Johannes Skoglund, Per Johansson och Bertin Ze Ndille.

De två sista namnen förvånar kanske en del och de har möjligen hamnat där på grund av att skador inte gör det möjligt att låna in Michael Jidsjö och Oskar Johansson. Hur som helst är det säkert bättre för både Per och Berra att få speltid i div 2 än att sitta sysslolösa på bänk eller läktare.

Arrangemanget med Peter Rosendal och Väsby United är för övrigt också det av denna typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.