Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Möte med Spelarinvest 2 feb

Örebro Spelarinvest hade kvartalsmöte på tisdagskvällen. Efter en pyttipanna med lättöl för en hundring på 4:e våningen samlades aktieägarna i puben på den 3:e för en genomgång av dagens program. Det var faktiskt rätt många som hittat dit.

Programmet bestod till övervägande delen av en intervjuande Thomas Nordahl, som först frågade ut Sixten och sedan ÖSKs (näst) senaste A-landslagsman Michael Almebäck. (Alejandro var ju faktiskt ännu senare, när han fick möjligheten att notera en etta i kolumnen för spelade A-landskamper). Men bortsett från det.

När Sixten svarar på Thomas frågor får jag nästan alltid en känsla av att Sixten inte känner sig riktigt bekväm med frågeställaren. Å andra sidan manövrerade Sixten väldigt skickligt bland Thomas krokar och svarade i allmänhet på frågorna efter det att han själv hjälpt till med att omformulera dem.

Intressantast var svaret på frågan om hur årets träningsupplägg skiljer sig från de tidigare två åren. Sixten svarade bland annat, att man i år helt gått ifrån konditionsträning medelst löpning. Allt som görs nu görs med boll och man praktiserar en verkligt högintensiv träning. Så hög att man ofta jobbar hårdare på träningarna än till och med vad man tidvis behövde göra i matchen mot Elfsborg. Micke Almebäck nickade instämmande från publikplats. Fördelen med ett sådant här upplägg är att man tvingar spelarna att klara de bollmässiga momenten även när det går fortare. De måste tänka snabbare och ha bättre fötter. Just att kunna göra saker i ett högre tempo såg Sixten som en av de stora skillnaderna mellan de europeiska topplagen och de lag som inte är riktigt lika bra. Springer (distansmässigt) under matcherna gör man lika långt som i de flesta ligor och lag, men på temposidan är det stora skillnader. Jag antar, att detta är en av de metoder som Sixten vill använda sig av inför den kommande säsongen, då han verkar satsa på en högre och intensivare press på motståndarna.

Jan Karlsson berättade en del om ekonomin, som ser bra ut (förutom de skattemässiga bakslagen). Fjolårets vinst som i slutet av december angavs till 2 mkr tror man nu kommer att bli närmare 3 mkr. Försäljningen inför årets säsong har börjat mycket bra och både på biljett-sidan och på ”reklam”-försäljningen ligger man bättre till, än vad man gjorde vi motsvarande tidpunkt förra året. På den nya Östra Läktaren finns det 7 sponsorloger (på Västra är det 6) och av dessa 7 har 6 redan sålts. Några problem att fylla den sjunde verkar man heller inte ha. Eventuellt har man redan en lösning på detta i och med att ett av de företag som hyr på Västra vill ha mer utrymme. Vilka företag det ärsom hyrt in sig på Östra kan man se på de reklamskyltar som satts upp på läktaren. Jag kunde inte kolla ordentligt vilka de var, men såg i alla fall att nu sitter det en stor Würth-skylt där.

När det gäller de problem som Spelarinvest har med Skattemyndigheterna beträffande avdragsmöjligheten för värdeminskningen på spelarkontrakten, så arbetar man på en interimisk lösning som man kan använda sig av tills dess att ett avgörande beslutet fattats i ärendet. Man tror att man har hittat en lösning som håller redovisnings- och skattemässigt, men ÖSKs revisor måste nu även stämma av detta med Svenska Fotbollförbundet så att den även ligger i linje med deras principer och regler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.