Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom (Ekäng) rules – i futsal

100131.
Som framgår av kommentaren, så lyckades P94 med knappast möjliga marginal bärga seriesegern. Ok, så knapp var kanske inte marginalen. Det krävdes en vinst i någon av de återstående tre matcherna för att seriesegern skulle vara bärgad. Jumbolaget Skyllberg  (Edit: Sannahed var det visst man spelade mot. Ett lag som i sina bästa stunder spelar rätt bra fotboll)  borde inte ha erbjudit något större motstånd – men det gjorde de alltså ändå. Till ÖSKarnas försvar skall väl sägas, att man kom till  spel med ett lag,  som av laguppställningen att döma, var ett blandat A/B-lag. Det viktigaste var dock givetvis segern, vilket vi tackar laget i allmänhet och i synnerhet dagens målskyttar Julius Jadling (2) och Filip Albertsson (1) för.

Dagens seger innebar också att ÖSK Ungdom (Ekäng) visat sig vara bäst i futsal i alla de tre äldsta pojkklasserna. Till DM-segrarna i P17 och P15 kunde ju idag även seriesegern för P16 läggas. Dessutom är ju tjejerna i F17 helt suveräna.

100130. Guldvittring för 94-orna
Nåja, några guldmedaljer blir det nog inte fråga om utan snarare ett diplom att sätta på väggen. På diplomet kommer det i så fall att stå, att ÖSKs lag var distriktets bästa futsal-lag för pojkar födda 1994. ÖSKs pojkar fick nämligen hjälp av Lillån igår, vars lag något oväntat besegrade BK Forward med klara 5-0.

Det betyder översatt till en serietabell, att både Lillån och Forward står på 13 poäng med två matcher kvar att spela, medan ÖSK har 17 poäng och tre matcher kvar. Seger i någon av de återstående matcherna och diplomen är placerade. ÖSKarna möter i sin nästa match på söndag kl.10:00 Sannahed, för tillfället sist i tabellen, på hemmaplan i Karolinska Skolan (Karro alltså). I den näst sista omgången möter man sedan det näst sista laget, som är Skyllberg för att avsluta serien i en säkert svår match mot Lillån. Men innan dess skall nog seriesegern redan vara säkrad.

2 kommentarer – kommentera

Jan Sundelius

ÖSK P94 vann serien! men det satt långt inne. 3-2 efter 1-2 i paus. Målskyttar Julius Jadling 2 och Filip Albertsson 1

Coach Östby

All heder till motståndet dock som stod upp bra och gjorde det svårt för oss. Ett motstånd som hette Sannahed, inte Skyllberg. Skyllberg möter vi nästa vecka.

Tack för en bra blogg med intressanta läsningar om våra lag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.