Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

93-orna på tillvänjning

100130.
P93-orna kan nog se tillbaka på lördagsturneringen med en hel del tillförsikt. En vinst, en oavgjord match, två knappa förluster och två lite större förluster blev resultatet av besöket i Degerfors.  Det låter kanske inte så värst bra, men med tanke på omständigheterna så tycker jag det var hyggliga resultat. Man bör ju tänka på att det i princip handlar om ett gäng 17-åringar som ännu int hunnit skaffa sig någon erfarenhet av vare sig senior- eller juniorfotboll. Dessutom har de ju gruppen fått släppa ifrån sig sina bästa spelare till Talangtruppen,  ÖSK Söder och det lag som senare i år skall spela i pojkallsvenskan.

Resultat (från lagets hemsida):

Örebro SK P17 – IFK Ölme 2 3-0
Åtorps IF – Örebro SK P17 1-0
Ängebäck BK Svart – Örebro SK P17 5-0
Svartå IF – Örebro SK P17 2-1
Örebro SK P17 – Strömtorps IK J 1-3
Örebro SK P17 – Älgå SK 1-1

100129.
ÖSK Ungdom (Ekäng)s 17-åringar har valt en ny karriärväg inför den kommande säsongen. I stället för den sedvanliga övergången till ÖSK Söder så fortsätter grabbarna att spela fotboll i moderklubben ÖSKs namn. Juniorspelet har man hoppat över utan till våren är det meningen att man startar direkt i div 8 eller kanske rentav i div 7 om det skulle finnas någon plats över.

Det är alltså hög tid att vänja killarna hur det är att ha seniorer mot sig i motståndarlaget. Ett första steg tog man redan i mitten av december i inomhusturneringen Timmys Minnes Cup. Nu till helgen är det dags för nästa steg in i seniorvärlden. Laget reser till Degerfors och Stora Halla för att vara med i Ängebäcks President Cup. Motstånd i gruppspelet kommer att erbjudas av IFK Ölme lag2, Åtorps IF, Ängebäcks BK Svart,  Svartå IF, Strömtorps IK Jun., Älgå SK. Förmodligen lite tuffare motstånd än de lag man kan räkna med att få möta i i div 8.

Cupspelandet fortsätter sedan redan på torsdag i Laxå, där laget är anmält till ESAB Cup. I kvalomgången kommer man att möta juniorlag från Degerfors IF, Latarps IF och Jula BK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.