Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra utdelning för 94-orna

100121
ÖSKs P94-or hade nog störst anledning att känna sig nöjda efter torsdagskvällens två spännande futsalmatcher mot BK Forward i Vivallaskolan. Efter en 3-2 vinst i den första matchen spelade de två klubbarnas bästalag oavgjort 5-5 i den andra. Det oavgjorda resultatet säkrade Stefan Hannasson med typ 10 sekunder kvar av matchtiden. Resultaten innebär att ÖSK kan rycka ifrån i toppen av tabellen och nu är man fyra poäng före tvåan BK Forward med fyra matcher kvar att spela.

100120 Dubbel-pack i Vivalla.
I morgon (som just blivit senare idag) möter ÖSKs P16-lag Forward i sin futsal-serie. Sextonåringarna har ju inget SM-kval att tänka på så deras spel fortsätter efter DM-helgen. Matchen spelas i Vivallaskolan. Inget märkligt med det egentligen förutom det faktum att lagen kommer att mötas en gång till,  samma kväll,  på samma plats och med samma domare. På det hela taget med samma lag också, även om ÖSK tagit ut en 18-mannatrupp till de matcher där max. 12 spelare är tillåtna per match.

Matcherna har onekligen lite grand av seriefinal över sig. ÖSK och Forward ligger etta och tvåa i serien (ÖSK en poäng före), men har före torsdagsmatcherna spelat två matcher mindre än de övriga fyra lagen i serien. En dubbelseger för något av lagen och serien är nog i praktiken avgjord.

ÖSK har kallat följande spelare (lagets hemsida): Martin Ingvarsson, David Åberg, Elias Jonsborg, Pontus Björkman, Filip Gustavsson, Filip Albertsson, Erik Sundelius, Albin Lewén, Mirsad Tahirovic, Mirza Rakovic, Joakim Åberg, Lucas Karlén, Stefan Hannason, Julius Jadling, Sebastian Lööw, Simon Ornstein, Lukman Murad, Mirza Basic. En rätt stark trupp tycker jag såhär på lite avstånd. Men frågan är ju vad Forward kommer med också.

I Örebrocupen spelade ÖSK tre lag i klassen och Forward två. Då vann Forward den ena gruppspelsmatchen och spelade oavgjort 0-0 i den andra. Men ÖSKs lag var ju å andra sidan lite mer utspädda (så att säga). I en mycket händelserik och rafflande final i cupen möttes sedan ÖSK1 och Forward1 i en match, som slutade 4-4 efter full tid och med Forward-seger 6-5 efter straffar. Så det är läge för revanch för de svartvita.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.