Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Holmgång på Trängen

Det verkar ha gått rätt så hett till på Trängen då örebrosyrianerna mötte forwarditerna i en kvalmatch för Svenska Cupen. Forward vann den målmässiga delen av drabbningen med 2-0 efter mål av Mohammed Khalid Saeid (Mo Saeid) resp. den evigt unge och målfarlige Niklas Gustafsson.

Mo Saeid är det senaste nyförvärvet hos Forward. Det stod en del om honom i NA inför länsderbyt mot Degerfors. Killen är pytteliten (157 cm) och väldigt tunn, men har i ett tidigare liv representerat West Bromwich. Han kom dock aldrig längre än till reservlaget, vilket i och för sig är en prestation bara det.  Han kom in mot Degerfors och såg, tyckte jag, riktigt rapp ut till skillnad mot de flesta andra i hemmalaget. Jag tror inte att han är fyllda 20 år än, så detta är faktiskt en spelare som jag tycker att ÖSK borde titta lite närmare på.

Men tillbaka till Holmgången. Innan matchen var över hade båda lagen fått en spelare var utvisad efter två gula kort (matchrapport). Hos Syrianerna var det kanske inte så överaskande den ofta väldigt hete och kampvillige Razak ”Ralle” Ouro-Nimini och hos Forward var det Modou Jallow. Utöver detta blev det ytterligare 1 gult kort för Syrianska och 2 för Forward. Nu var det i och för sig Salko Basic som dömde och han brukar ibland vifta lite väl omotiverat med det gula kortet, så det kanske inte var så farligt.

Glädjande nog (eller hur man nu skall uttrycka det) var det Moses Reed som fick Forwards första kort. Glädjande därför att det trots allt visar att Moses är på gång igen. Dessutom blev han inte utbytt, så han kanske klarade sig igenom matchen utan några nya ljumskproblem. Way to go, Moses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.