Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIFs Holmberg lånas ut till ÖSK Ungdom

Karlslund har bra fart på låneaffärerna för tillfället. Knappt har man hunnit smälta, att målvakten Simon Johansson och backen Albin Jansson lånats ut till Sköllersta förrän papperstidningen idag på morgonen meddelar, att anfallaren Kalle Holmberg lånas ut till ÖSK Ungdom i div 3. Ett välkommet lån för talangtruppens lag som i år haft det lite väl tunnt på anfallssidan.

En ”riktig” dedikerad förstalinjesanfallare saknas för närvarande i truppen. Adam Botvidsson kan ju spelar där, men passar med sitt snabba löpsteg nog bätte på kanten. Boris Lumbana har testats utan någon större framgång. Återstår att se om den 16-årige Holmberg kan tillföra kvaliteter som idag saknas i truppen. Tycker Karlslund att han är bra nog för att ta en plats i deras A-trupp, så borde han vara tillräckligt bra för att ta en startplats i div 3. I KIF skall han konkurrera med Dennis Fransson, Stellan Carlsson och Calle Olsson om en plats, så det är iofs. inte så konstigt att det inte blivit någon speltid för hans del.

En liknande utlåning aviserades tidigare i år för Forwards två talanger Simon Leonidsson och Alen Rastoder. På den fronten har det dock inte hänt så mycket. Om det beror på Forward eller ÖSK är oklart. Lennart Sjögren säger till NA, att det för tillfället inte är aktuellt eftersom Leonidsson får speltid i Forwards A-lag. Men det är väl som vanligt Forward som inte vill samarbeta även om Lennart gör sitt bästa för att släta över.

Karlslunds IF: Kalle, Albin och Simon lånas ut

0 kommentarer – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.