Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Peter Nyström om Nordin Gerzic mm.

Han den där lille på mitten går ju inte att stoppa, med den låga tyngdpunkten så kan man ju inte göra något, typ som Messi

Citatet är från dagens Alvbågeblogg i NA. Nyström är en av Häckens mittfältare som hade den otacksamma uppgiften att försöka får stopp på Nordins mittfältsräder.

Efter vad jag sett på träningarna så här långt ser Nordin betydligt rappare ut än vad han gjorde förra året. Det är en spelare som verkligen gått framåt sedan han kom till ÖSK för två år sedan. Då var han rätt seg och tung i kroppen. Det fanns allvarliga tvivel om han överhuvudtaget skulle kunna klara av att ta något defensivt ansvar. Den stora omvandlingen kom under EM-uppehållet förra året. I träningsmatchen mot Djurgården i Hummelsta var han plötsligt som en bålgeting. Sprang och irriterade sina motståndare över hela planen. En del av förklaringen lär bero på att man upptäckte att han är astmatiker. Den rätta behandlingen gjorde att orken plötsligt fanns där.

Jag undrar om Emra också är astmatiker? På träningen igår var han en avbild av den spelare som lämnade Örebro för några år sedan. Som vanligt maskade han sig igenom uppmjukningsövningarna. Men enligt andra rapporter har han bibehållit sin förmåga att i princip kunna göra vad som helst med bollen. Tänk om han kunde göra som Nordin. Ta tag i sig själv och verkligen anstränga sig för att komma i bättre fysisk form. Då skulle inte ens FC Zurich kunna placera honom på bänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.