Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Freja och Sabina i straffdrama

Igår avslutade det svenska flicklandslaget (F16/98) träningsturneringen i Estland med en gruppfinal mot Finland. Matchen var oavgjord vid full tid och straffsparksläggning fick tillgripas för att skilja lagen åt. Även i denna tävlingsform var det svårt att kora en segrare och först i den sjunde omgången kunde avgörandet fällas – till Finlands fördel.

ÖSK Söders två landslagsspelare Freja Olofsson och Sabina Forsberg började matchen på bänken. Freja blev inbytt i den 41:a minuten, då andra halvlek började. Sabina fick vänta lite längre, men i den 69:e minuten blev det hennes tur att ta plats på planen.

I straffsparksläggningen gjorde Freja mål på Sveriges femte straff. För Sabina gick det tyvärr inte lika bra. Hon slog Sveriges sjunde straff, men fick tyvärr se sitt skott ta i ribban och gå över.

För flicklandslaget blir nästa uppgift den traditionella nordiska flickturneringen i Halland i början av juli månad.

 

Svenska Fotbollförbundet: Finland vann straffdrama

Sabina startar för Sverige

Igår startade Freja Olofsson som lagkapten då Sveriges F16-lag mötte Estland medan hennes klubbkamrat Sabina Forsberg fick börja på bänken. Sabina blev sedan inbytt med lite drygt en halvtimme kvar att spela och hann dessutom med att göra ett mål. Det senare inte riktigt lika meriterande som det låter eftersom Sverige totalt gjorde 13 stycken. Men ett landslagsmål är ju ändå alltid ett landslagsmål.

Redan idag är det dags för nästa match då Sverige ställs mot Ryssland. Freja och Sabina byter plats (liksom de flesta andra spelarna i truppen). Freja får alltså i alla fall till att börja med se matchen från bänken medan Sabina startar som en av två anfallare.

Matchen börjar klockan 13:00.

SvFF: Startelvan mot Ryssland

Tillägg: Det blev svensk vinst mot Ryssland med 1-0. Sabina utbytt i den 53:e minuten.

NA har nu uppmärksammat att de två ÖSKarna är på landslagsupdrag: Forsberg från start när Sverige vann

Freja startar för Sverige

Nyutnämnda landslagskaptenen Freja Olofsson håller tillsammans med Ida Scherling ordning på mittfältet i ÖSK Söders div 1-match mot Tyresö DFF för någon vecka sedan.

Nyutnämnda landslagskaptenen Freja Olofsson håller tillsammans med Ida Scherling ordning på mittfältet i ÖSK Söders div 1-match mot Tyresö DFF för någon vecka sedan.


När Sveriges F16-landslag i kväll kl. 19:00 spelar sin första match i fyranationersturneringen i Estland finns ÖSK Söders Freja Olofsson med på planen. Freja har dessutom fått förtroendet att bära kaptensbindeln, vilket nog säger en hel del om hennes status i laget. Med i truppen, men på bänken från start, är även hennes lagkamrat Sabina Forsberg.

SvFF: Ekroths startelva mot Estland

Tillägg 1.
Svensk storseger.

Det blev svensk seger med 13-0 i dagens landskamp mot Estland. Om Freja gjorde något eller några av målen vet vi inte än, men det har i alla fall kommit en bild på landslaget.

Freja längst till vänster i den övre raden.

Freja längst till vänster i den övre raden.

Tillägg 2: Freja spelade hela matchen för Sverige. Sabina Forsberg blev inbytt i den 58:e minuten och gjorde ett mål till 12-0 i den 75:e minuten.

Freja och Sabina landslagsuttagna

Sabina Forsberg och Freja Olofsson är uttagna till det svenska F16-landslaget.

Sabina Forsberg och Freja Olofsson är uttagna till det svenska F16-landslaget.

ÖSK Söders två 98-or Freja Olofsson och Sabina Forsberg ingår i den landslagstrupp med 20 spelare som tagits ut för en landslagsturnering i Estland i början av maj månad. För båda spelarna kommer det att bli landslagsdebut. Om de får spela och det lär de väl få.

Turneringen spelas i Tallin mellan den 2:a och 5:e maj och Sveriges motståndare blir Estland, Ryssland och Finland.

SvFF: Trupp till turnering i Tallinn

Freja och Sabina till landslagsläger

Det blir Bosöläger igen för Sabina Forsberg och Freja Olofsson.

Det blir Bosöläger igen för Sabina Forsberg och Freja Olofsson.

ÖSK Söder Dam skriver på sin hemsida, att Freja Olofsson och Sabina Forsberg, två av klubbens unga talanger, blivit uttagna till ett elitläger för F16/98. Om det i det här fallet rör sig om ett landslagsläger med typ 20-talet deltagare eller om det är ett breddelitläger med fler deltagare från ålderskullen vet Bloggen inte än, eftersom uttagningarna ännu inte finns publicerade på SvFF:s websida.

Lägret arrangeras under dagarna 26 februari till den 2 mars. Inte helt idealiskt ur Söders synvinkel, eftersom klubbens F17-lag har kvalificerat sig till SM-finalspel i futsal i Göteborg samma vecka. Både Freja och Sabina har varit med på årets futsalresa och det är givetvis tråkigt att de nu inte kan delta i finalspelet.

Tillägg: Nu har SvFF lagt upp truppen på sin websida. Det är 42 spelar som kallats, vilket innebär att det här inte är ett riktigt landslagsläger utan snarare en sammandragning för ett fyrtital av Sveriges bästa spelare i åldersgruppen. Utöver de två tjejerna från ÖSK Söder är även Sejde Abrahamsson från KIF Örebro DFF kallad.

När det gäller futsal-SM ser jag att Borens IK resp. Umeå IK har en av sina spelare kallade till lägret. Så ÖSK Söder är inte det enda laget som åker till Göteborg försvagade på grund av lägret.