Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Freja och Sabina till landslagsläger

Det blir Bosöläger igen för Sabina Forsberg och Freja Olofsson.

Det blir Bosöläger igen för Sabina Forsberg och Freja Olofsson.

ÖSK Söder Dam skriver på sin hemsida, att Freja Olofsson och Sabina Forsberg, två av klubbens unga talanger, blivit uttagna till ett elitläger för F16/98. Om det i det här fallet rör sig om ett landslagsläger med typ 20-talet deltagare eller om det är ett breddelitläger med fler deltagare från ålderskullen vet Bloggen inte än, eftersom uttagningarna ännu inte finns publicerade på SvFF:s websida.

Lägret arrangeras under dagarna 26 februari till den 2 mars. Inte helt idealiskt ur Söders synvinkel, eftersom klubbens F17-lag har kvalificerat sig till SM-finalspel i futsal i Göteborg samma vecka. Både Freja och Sabina har varit med på årets futsalresa och det är givetvis tråkigt att de nu inte kan delta i finalspelet.

Tillägg: Nu har SvFF lagt upp truppen på sin websida. Det är 42 spelar som kallats, vilket innebär att det här inte är ett riktigt landslagsläger utan snarare en sammandragning för ett fyrtital av Sveriges bästa spelare i åldersgruppen. Utöver de två tjejerna från ÖSK Söder är även Sejde Abrahamsson från KIF Örebro DFF kallad.

När det gäller futsal-SM ser jag att Borens IK resp. Umeå IK har en av sina spelare kallade till lägret. Så ÖSK Söder är inte det enda laget som åker till Göteborg försvagade på grund av lägret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.