Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/05: Malïk Mokédé till elitsammandragning

ÖSKs Malïk Mokédé är en av 46 spelare som kallats till en elitsammmandragning på Bosön mellan den 28:e februari och den 3:e mars. Sammandragningen leds av P18/05-landslagets förbundskapten Mirza Jelečak, ett inte obekant namn för ÖSK-publiken ( i alla fall inte för de lite äldre).

Jag hade hoppats och trott att även ÖSKs talangfulle offensiva mittfältare Charlie Swartling skulle få en möjlighet att visa upp sig. Det fick han inte. Är man 18 skall man nog redan ha tagit plats i en seniortrupp för att bli uttagen – i alla fall om man spelar i Sverige. Vi får hoppas att en reservplats dyker upp.

Rant. Jag ser ofta att en sådan här kallelse behandlas och omnämns som en landslagsuttagning. Det är den inte. Det finns inga fotbollslandslagstrupper som består av 46 spelare.


Enligt Fotbolltransfers.com spelade Mirza Jelecak sammanlagt 102 matcher för ÖSK under åren 2001 – 2006. Han noterades för 8 mål från sin mittfältsposition (av vilka det mot IFK Norrköping var det vackraste). Dessutom stod han för 7 målgivande passningar under sint tid i ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.