Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thuresson tränar med Motala AIF

Jonathan Thuresson: Skall provträna med Motala AIF.

Jonathan Thuresson: Skall provträna med Motala AIF.

Motala & Vadstena Tidning nämner i förbigående i sin artikel om Liridon Silkas provträning med ÖSK, att Jonathan Thuresson går den motsatta vägen. Björn Cervin har rekommenderat sin tidigare klubb att de skall ta en titt på ÖSKs unga målvakt och det kommer man alltså att göra.

För Jonathan blir det på många sätt ett naturligt steg. I princip kommer han nästa år att vara utan lag. För gammal för att spela med U19 (han fyller 20) och eftersom ÖSK låter A-truppens andramålvakt stå i U21-matcherna finns det inte någon plats där heller för honom.

Örebro SK – Eskilstuna City 4-1 (3-0)

Plats: Behrn Arena
Tid: Lördagen den 2 februari kl. 11:00
Domare: Andreas Svahn, Karlskoga
På TV: Nej, det verkar inte så
Publik: 417


Matchfakta.
11. 1-0 Lukman Murad (Shpetim Hasani)
22. 2-0 Shpetim Hasani på straff sedan han själv blivit fälld
31. 3-0 Mohammed Saeid på straff sedan Magnus Wikström blivit omkulldragen
65. 4-0 Shpetim Hasani (Simon Glännestrand)
91. 4-1 Haris Cirak

Laguppställning: Jonathan Thuresson – Filip Albertsson, Ilir Berisha, Magnus Wikström (46), Samuel Wowoah – Josef Ibrahim, Emil Berger, Mohammed Saeid, Lukman Murad – Shpetim Hasani (81) , Simon Glännestrand (79)
Ersättare: Oskar Jansson (mv), Patrik Haginge (46), Carl Ekstrand-Hamrén, Martin Springfeldt (81), David Johansson (79), Stefan Hannasson, Andreas Ståhl
Anm. Christoffer Wiktorsson skulle egentligen ha spelat mittback, men får stå över efter att ha fått en boll i huvudet. Förmodligen delar Wikström och Westerlund på jobbet.


130205. Svartvitt: ÖSK körde över Eskilstuna
130203. NA: Jonathan fick göra debut
130203. ÖSK: Bildspecial: Örebro SK-Eskilstuna City
130203. ÖSK: Målfest gav första segern för ÖSK
130202. NA: Murads kanon visade vägen för ÖSK
130202. Eskilstuna City: Förlust mot ÖSK


NA-TV: Mål och målchanser
NA: Direktrapportering


Blir det någon tredjemålvakt?

Vilket mål skall Jonathan Thuresson vakta i år? (Foto: Peter Fardelin)

Tidigare under försäsongen har det från ÖSK-håll låtit som om man planerade för att ta in en yngre utvecklingsbar målvakt som tredjekeeper. Att ha tre målvakter i truppen är bra, både för träningarna och ifall någon av de andra två skulle bli sjuk eller skadad. För även om man till nöds kan spela match med bara en målvakt tillgänglig är det väldigt svårt att träna med bara en så fort som det blir dags för mer matchliknande övningar.

Under januari månad tränade BK Forwards duktige Jacob Rinne med A-truppen – under en tvåveckorsperiod tror jag. Sedan dess har hans namn inte nämnts, vilket väl känns rätt naturligt. Med en given startplats i ett div 1-lag känns det nog inte alltför lockande att blir tredjemålvakt hos ÖSK.

Tillgänglig på sätt och vis är även U21-truppens artonårige och i de här sammanhangen oerfarne Jonathan Thuresson. Som eventuell tredjemålvakt illustrerar han problematiken på ett utmärkt sätt. För att fortsätta att utvecklas behöver han matcher i princip varje vecka. Det kan han dock inte få hos ÖSK så länge som det blir andramålvakten (Tomer eller Jonas), som använder dessa matcher för att få nödvändig matchträning. Han kan dock vakta målet för ett annat lag, men både träna och spela eventuella U21-matcher med ÖSK. Fast då blir han inte tillgänglig för A-truppen i fall någon av de två rutinerade målvakterna skulle falla ifrån av någon anledning. Det skall bli intressant att se hur ÖSK löser denna problematik.

Guldstjärna till Thuresson

Hammarby skickade en Guldstjärna till ÖSKs PAL-målvakt Jonathan Thuressson efter en stark insats. Här kontrollerar Jonte luftrummet i matchen mot Djurgården, som slutade 0-0. Foto: Peter Fardelin

Hammarby var på Ekäng i lördags och spelade pojkallsvensk fotboll mot ÖSK. Hemmalaget vann matchen med 5-2 mycket tack vare en stark försvarsinsats och den effektive tremålsskytten Lukman Murad i anfallet. Hammarby har nu lagt upp en matchrapport på sin hemsida och är vänliga nog att tacka ÖSKs spelare och ledare samt domartrion för en god match. Dessutom skickar man med En Extra Guldstjärna till ÖSKs målvakt Jonathan Thuresson för en stark prestation.