Första segern i pojkallsvenskan

Tre målgörare och en greppsäker målvakt. Från vänster lagkapten David Johansson, tremålsskytten Lukman Murad, målvakten Jonathan Thuresson och nickspecialisten Joakim Åberg.

ÖSK tog årets första seger i pojkallsvenskan genom att på hemmaplan besegra sina gäster från Hammarby med siffrorna 5-2. Segerorganisatörer för hemmalaget var (i första hand) Lukman Murad med sina tre mål samt ett utmärkt försvarslås bestående av målvakten Jonathan Thuresson bakom mittbacksparet Joakim Åberg och Fredrik Felle.

ÖSKarna tog ledningen i den första halvleken genom Lukman på ett instick från August Viklund. Hammarby utjämnar sedan till 1-1 efter lite schabbel vid en hörna, men David Johansson återställer ordningen i anfallet därpå, när han smackar in en andraboll efter ett inspel från Stefan Hannason. Roligt för övrigt att se Stefan i laget efter hans ljumskproblem. Efter ÖSKs ledningmål har Hammarby det mesta av initiativet, men deras anfallare springer ideligen off-side. Höjdbollarna mot försvarsområdet tar mittbacksparet effektivt hand om och det som trots allt slinker igenom greppar Jonathan i målet. Mitt i pressen och med fem minuter kvar av första halvlek ökar Lukman på ledningen till 3-1. Han snappar upp en missriktad boll i Hammarbys backlinje och placerar den säkert vid bortre förbi en felplacerad målvakt.

I andra halvlek jobbar Hammarby vidare på att få till stånd en målmässig anslutning igen, men ett inspirerat och från och till något tursamt försvarsspel håller ÖSKs mål rent från påhälsning. Hammarby har helt klart mer boll, spelet tilldrar sig mestadels på ÖSKs planhalva, men ÖSKs anfall känns klart spetsigare. Mitt i halvleken ökar laget dessutom på sin ledning till 4-1, då Joakim Åberg visar att han inte bara är väldigt duktig i det defensiva huvudspelet. Målet kom efter en frispark som jag inte såg vem som slog. Det kan ha varit Filip Albertsson, men jag är inte säker. Sedan är det Lukmans tur igen och han gör sitt tredje mål för dagen. Han kommer fri snett ute till vänster och prickskjuter in bollen i det högra hörnet. I slutminuterna kan sedan Hammarby reducera till 5-2, men vid det laget känns matchen redan avslagen.

Bra idag var målvakten Jonathan Thuresson, som med sin fina räckvidd och greppsäkerhet tog hand om det mesta i straffområdets luftrum. Dessutom täckte han av väldigt bra vid några en-mot-en situationer. Mittbacksparet Åberg och Felle var stabila och svårpasserade. På mittfältet jobbade  David Johansson och Filip Albertsson hårt matchen igenom. Men som det brukar heta i sådana här sammanhang – alla gjorde en bra match och det var ingen som föll ur ramen. En gedigen insats, helt enkelt.

ÖLFF:s matchinformation.
Hammarby IF: Förlust mot Örebro