Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blir det någon tredjemålvakt?

Vilket mål skall Jonathan Thuresson vakta i år? (Foto: Peter Fardelin)

Tidigare under försäsongen har det från ÖSK-håll låtit som om man planerade för att ta in en yngre utvecklingsbar målvakt som tredjekeeper. Att ha tre målvakter i truppen är bra, både för träningarna och ifall någon av de andra två skulle bli sjuk eller skadad. För även om man till nöds kan spela match med bara en målvakt tillgänglig är det väldigt svårt att träna med bara en så fort som det blir dags för mer matchliknande övningar.

Under januari månad tränade BK Forwards duktige Jacob Rinne med A-truppen – under en tvåveckorsperiod tror jag. Sedan dess har hans namn inte nämnts, vilket väl känns rätt naturligt. Med en given startplats i ett div 1-lag känns det nog inte alltför lockande att blir tredjemålvakt hos ÖSK.

Tillgänglig på sätt och vis är även U21-truppens artonårige och i de här sammanhangen oerfarne Jonathan Thuresson. Som eventuell tredjemålvakt illustrerar han problematiken på ett utmärkt sätt. För att fortsätta att utvecklas behöver han matcher i princip varje vecka. Det kan han dock inte få hos ÖSK så länge som det blir andramålvakten (Tomer eller Jonas), som använder dessa matcher för att få nödvändig matchträning. Han kan dock vakta målet för ett annat lag, men både träna och spela eventuella U21-matcher med ÖSK. Fast då blir han inte tillgänglig för A-truppen i fall någon av de två rutinerade målvakterna skulle falla ifrån av någon anledning. Det skall bli intressant att se hur ÖSK löser denna problematik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *