Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nyvalda i SEF och SvFF: Lindegren och Sliwinska

Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll har i dagarna haft sina årsmöten.

Bloggen noterar:

  • att ÖSK Elitfotbolls VD Jonas Lindegren valts till en av två revisorer i SEF.
  • att ÖSK Elitfotbolls styrelseledamot Karin Sliwinska valts till ledamot i SvFF:s disciplinnämnd.

Personer med tidigare ÖSK-anknytning i de två organisationerna är:

  • Simon Åström som omvaldes på tre år som ordförande i SEF:s styrelse, ledamot i SvFF:s styrelse samt ledamot i samarbetsgruppen för SvFF/SEF.
  • Magnus Sköldmark som valdes som ledamot i SEF:s disciplinutskott, samt som en av de som representerar SEF i SvFF:s representantskap

SEF: Utskott och kommittéer
SvFF: Valberedningens förslag till Förbundsmötet 2024

Beträffande Sliwinska finns hennes CV hos SvFF. Där framgår det bland annat att hon har en bakgrund som fotbollsspelare i bland annat IFK Hallsberg och IK Sturehov. Den aktiva delen av fotbollskarriären avslutades år 2013 och hon valdes in i ÖSKs styrelse år 2017.

SvFF: CV – Karin Sliwinska Helge


I den fantastiska och allt mer omfattande databasen Lagstatistik hittar man information om delar av både Lindegrens och Sliwinskas fotbollskarriärer.
Lagstatistik: Jonas Lindegren
Lagstatistik: Karin Sliwinska

Lindegren på plats i VD-stolen

Jonas Lindegren – ÖSKs nya VD har nu anslutit till ÖSKs organisation. Detta meddelade ÖSK igår. När Lindegren skulle vara på plats och i tjänst har ju varit lite oklart i och med att hans hittillsvarande arbetsgivare inte velat släppa iväg honom innan man klarat ut vem som skall ersätta honom. I värsta fall hade det kunnat dröja ända tills någon gång in på det nya året innan flytten kunde genomföras. Nu gick det lite snabbare, även om det givetvis varit bättre om det gått ännu fortare.

I vad som väl är ett pressmeddelande uttalar sig Lindegren lite allmänt svävande om det nya jobbet.
– Det känns väldigt kul att kunna lägga allt mitt fokus här. Jag har fått en god bild av hur organisationen ser ut och påbörjat mitt arbete. Vi har en intensiv period framför oss och det är viktigt att vi redan nu förbereder oss inför säsongen 2023. Organisationen behöver stöttning och det är min uppgift att se till att vi rör oss i rätt riktning.

Eftersom ÖSK dragits in i bottenstriden i Superettan kommer det väl att bli ovanligt svårt att prioritera arbetsuppgifterna under den närmaste tiden. Om ÖSK spelar i Superettan eller – hemska tanke – i div 1 nästa år innebär helt skilda förutsättningar. Ja frågan är väl rent av om klubben kan kosta på sig att ha en heltidsanställd VD/klubbchef om det blir spel i div 1 nästa år.

ÖSK: Jonas Lindegren tillträder som VD