Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Moses och Hamad lämnar ÖSK

Efter att ha gått i en ofrivillig höstdvala under knappa två veckor är bloggen on-line igen med en del hel att komma ikapp med.
Som till exempel förändringar i spelartruppen. Än så länge handlar det bara om spelare som av en eller annan anledning lämnar ÖSK.

Christian Moses
Att Christian Moses skulle lämna ÖSK kom inte som någon överraskning. Det hade ju ordförande Persson redan hintat om i ett twitterinlägg.

Moses anslöt i somras till truppen finansierad av en sponsor (hävdade Persson). Han gjorde inte något större väsen av sig och fick lämna efter en halv säsong.

Till hans “försvar” bör kanske anföras, att han bara fick starta i två av de tio matcherna han spelade för ÖSK. Rätt svårt att göra sig själv rättvisa då den mesta tiden tillbringas av avbytarbänken.

ÖSK: Christian Moses lämnar ÖSK
NA: ÖSK släpper Christian Moses
Lagstatistik: Christian Moses.


Jiloan Hamad.
Inte lika väntad var den andra avgången. Lagkaptenen Jiloan Hamad fick det aldrig att stämma under de ett och ett halv åren som han hann avverka i ÖSK innan det blev dags att lämna truppen.

Av rapporteringen efter beskedet att döma var detta något som båda parter var överens om. Hamad för att ett kampfyllt spel i Superettan inte alls passade honom. ÖSK därför en spelare med hans profil nog kostade betydligt mer än det smakade.

När ÖSK nu kommer närmare Superettans ekonomiska realiteter så har de inte råd med en spelare som Hamad som inte förmår prestera i nivå med vad han kostar. Så det var nog bra för båda parter att kontraktet kunde avslutas två år i förtid. Frågan är bara hur uppgörelsen ser ut ekonomiskt.

ÖSK: ÖSK och Jiloan Hamad går skilda vägar
NA: Jiloan Hamad och ÖSK går skilda vägar
NA: Christian Järdler om att Jiloan Hamad lämnar ÖSK.
NA: ÖSK-chefen om Hamads sorti: ”Ett steg på vägen”
Lagstatistik: Jiloan Hamad

Silly Winter 2022/23: Moses kan få lämna

En av de spelare som togs in genom sommarfönstret var IFK Värnamos Christian Moses. Då rekryteringen presenterades nämnde ÖSK inte kontraktslängden utan nöjde sig med att konstatera att det rörde sig om ett flerårigt avtal. Något som väl skapat en del missmod i ÖSK-leden eftersom Moses tid i ÖSK inte kan klassas som speciellt lyckad.

Nu verkar det dock som om hans tid i ÖSK redan kan vara på väg att ta slut. På twitter kommenterade Kent Persson saken igår och nämnde då att kontraktet kan hävas redan efter den här säsongen. Inte för att han skrev att ÖSK skulle göra så, men jag kan inte tänka mig annat än att han kommer att få lämna. Annars hde väl Persson inte nämnt den möjligheten. Moses fick inte någon speltid i de avslutande två matcherna mot Landskrona och Jönköpings Södra. I den senare matchen kom han inte längre än till den 19:e platsen i den preliminära matchtruppen.

NA: ÖSK:s besked om anfallaren

Silly Summer 2022: ÖSK värvar anfallare från Värnamo

ÖSK meddelade idag, att man värvat anfallaren Christian Moses från IFK Värnamo. Moses, med fotbollsrötterna i Sierra Leone, kom till den småländska klubben från FC Linköpings City som en sommarvärvning. Under hösten bidrog hans fem mål på 15 matcher till att IFK Värnamo kunde ta steget upp till Allsvenskan. I år har det dock blivit begränsat med speltid i den högsta serien men han har i alla fall matchats flitigt i U21-serien.

ÖSK hoppas att man skall hinna få sin nya anfallare spelklar till matchen mot Östers IF på tisdag.

Spelarfakta Christian Moses (ÖSK).
Född: 1993-08-10
Nationalitet: Sierra Leone
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: Juventus IF (Västerås), FC Kallon, FC Lion Pride, Vendsyssel FF, Viborg FF, FC Linköping City, IFK Värnamo

ÖSK: Välkommen Christian Moses
IFK Värnamo: Christian Moses går till Örebro SK
NA: Förre ÖSK-stjärnan övertygade anfallsvärvningen
Lagstatistik: Christian Moses
NA: Intervju med Christian Moses