Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Moses och Hamad lämnar ÖSK

Efter att ha gått i en ofrivillig höstdvala under knappa två veckor är bloggen on-line igen med en del hel att komma ikapp med.
Som till exempel förändringar i spelartruppen. Än så länge handlar det bara om spelare som av en eller annan anledning lämnar ÖSK.

Christian Moses
Att Christian Moses skulle lämna ÖSK kom inte som någon överraskning. Det hade ju ordförande Persson redan hintat om i ett twitterinlägg.

Moses anslöt i somras till truppen finansierad av en sponsor (hävdade Persson). Han gjorde inte något större väsen av sig och fick lämna efter en halv säsong.

Till hans “försvar” bör kanske anföras, att han bara fick starta i två av de tio matcherna han spelade för ÖSK. Rätt svårt att göra sig själv rättvisa då den mesta tiden tillbringas av avbytarbänken.

ÖSK: Christian Moses lämnar ÖSK
NA: ÖSK släpper Christian Moses
Lagstatistik: Christian Moses.


Jiloan Hamad.
Inte lika väntad var den andra avgången. Lagkaptenen Jiloan Hamad fick det aldrig att stämma under de ett och ett halv åren som han hann avverka i ÖSK innan det blev dags att lämna truppen.

Av rapporteringen efter beskedet att döma var detta något som båda parter var överens om. Hamad för att ett kampfyllt spel i Superettan inte alls passade honom. ÖSK därför en spelare med hans profil nog kostade betydligt mer än det smakade.

När ÖSK nu kommer närmare Superettans ekonomiska realiteter så har de inte råd med en spelare som Hamad som inte förmår prestera i nivå med vad han kostar. Så det var nog bra för båda parter att kontraktet kunde avslutas två år i förtid. Frågan är bara hur uppgörelsen ser ut ekonomiskt.

ÖSK: ÖSK och Jiloan Hamad går skilda vägar
NA: Jiloan Hamad och ÖSK går skilda vägar
NA: Christian Järdler om att Jiloan Hamad lämnar ÖSK.
NA: ÖSK-chefen om Hamads sorti: ”Ett steg på vägen”
Lagstatistik: Jiloan Hamad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.