Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: ÖSK vill ha lägre hyra för Behrn Arena

NA skrev häromdagen, att ÖSK inte är nöjda med det hyresavtal som Örebro kommun vill tillämpa för Behrn Arena. Kommunen vill, att ÖSK fortsätter fortsätter att betala lite drygt 1,.9 mkr. En nivå som gäller om klubben spelar i Superettan. Det är samma belopp om betalats i år och Örebro kommun vill nu behålla denna nivå för åren 2024 och 2025. Om/när ÖSK tar sig upp i Allsvenskan igen skulle hyresnivån höjas till 3,4 mkr.

ÖSK, som nästa år måste banta sina kostnader med ca 4 mkr jämfört med i år för att nå ett nollresultat (vid oförändrade intäkter), tycker att detta är alldeles för mycket. ÖSK jämför sin timkostnad på 2.000 kronor med KIF Örebros, som bara betalar hälften så mycket. ÖSK säger att de vill komma ner mot samma nivå, även om de inser att de nog kan få lov att betala något mer.

Som ett alternativ funderar ÖSK på att flytt akademiverksamheten till Ekäng. Sedan omläggningen av konstgräset finns det nu en fullstor plan där. För ÖSK Ungdom vore det säkert ekonomiskt sett väldigt positivt att få akademin som hyresgäst. Frågan är dock om det går att planera in träningstider för tre stycket akademitrupper utan att det stör den nuvarande ungdomsverksamheten alltför mycket . Jag skulle kunna tänka mig att planerna på Ekäng redan i dagsläget är rätt hårt uppbokade.

NA: Får samma hyra som i år – då hotar ÖSK att flytta till Ekäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.