Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thailand: Rogic ut och Hamad in

Förre ÖSK-spelaren Jiloan Hamad är nu klar för en ny klubb. Denna gång är det den thailändska klubben Uthai Thani FC som Jille ska representera.

Jiloan Hamad kom till ÖSK sommaren 2021 för att tillsammans med bland andra Nahir Besara försöka rädda kvar ÖSK i Allsvenskan. Det lyckades, som bekant, inte och även om Hamad stannade kvar i ÖSK även över 2022 så var Jilles tid i ÖSK en blek historia. Sannolikt berodde det på en rad orsaker som återkommande skador (framförallt hälsenorna om bloggen inte fått det om bakfoten) men också på grund av en stor portion press. Det var Hamad som skulle fixa det. Det var Hamad som skulle lösa allt. Det var Hamad som skulle komma ”hem” och bara vara sådär bra som alla vet att han var i Malmö FF och i Hammarby. Men på något sätt låste det sig och det blev en matchning som inte fungerade. Överhuvudtaget.

Efter tiden i ÖSK, som avslutades i förtid (kontraktet med ÖSK skulle egentligen ha gällt även över 2023), valde Hamad att gå till samma klubb som Ahmed Yasin redan hade flyttat till. Saudiska Al-Kholood. Men sådär värst lyckat blev inte heller tiden i Saudiarabien och när säsongen tog slut blev hans kontrakt inte förlängt.

Nu har istället Hamad vald att flytta till Uthai Thani FC som är nykomlingar i den thailändska högstsaligan efter att ha slutat trea i Thai Leauge 2 men vunnit playoff-spelet och därigenom säkrat uppflyttning.


Åt andra hållet väljer den förre ÖSK-mittfältaren Filip Rogic att gå, dvs bort från den thailändska fotbollen. Rogic spelade under säsongen 2022/23 8 matcher för seriesegrande Buriram United FC som vann serien med 12 poängs marginal ner till laget på andra plats.

Vart Rogic nu tar vägen är inte klart än. Hans fru, Felicia Rogic, spelar för norska Vålerenga hemmahörande i Oslo. Kanske att Filip Rogic nu därför vill söka sig närmare Skandinavien igen. Samtidigt är den nu 30-årige Rogic inne på sluttampen av sin fotbollskarriär och kanske att han siktar på ytterligare ett utlandsäventyr. Filip Rogic har även representerat ryska Orenburg, AIK och Sirius sedan han lämnade ÖSK 2019.

I ÖSK blev det drygt 70 matcher och 21 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.