Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Organisationen: Larsen vald till ny ordförande

På kvällens extrainkallade föreningsstämma valdes Lars Larsen enhälligt till ny ordförande. Eftersom det inte fanns några föreslagna motkandidater var enhälligheten i och för sig inte så överraskande. Dessutom kom Larsen till valet med tonvis av goodwill så att besegra honom hade nog varit mer eller mindre ogörligt (förmodligen mer).

Valet var alltså en formalitet, men han måste ju ändå väljas på ett stadgeenligt sätt. Att så även skedde kunde de närvarande 28 röstberättigade medlemmarna ombesörja.

Genom en relativt nyreviderad bolagsordning innebar valet av Larsen till ordförande i fotbollsföreningen att han dessutom även automagiskt blev insatt som ordförande i elitfotbollsaktiebolaget.

Därmed har epoken Kent Person nått vägs ände. Det blev nästan exakt år på posten som ordförande innan ett valberedningsinitiativ indirekt mer eller mindre framtvingade Persons förtida avgång. Enligt somliga inte en dag för tidigt.

NAs Jonas Brännmyr var på plats och bevakade stämman. Han har mer eller mindre lovat en första Larsenintervju (som vald styrelseordförande) senare under kvällen.

NA: Larsen vald till ny ordförande: ”Vi ska ta ÖSK tillbaka till allsvenskan”

NA: Larsen om ÖSK:s utmaningar – och om Sjögren som tilltänkt sportchef

ÖSK: Lars Larsen vald till ny styrelseordförande

ÖSK: Lars Larsen ny ordförande (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.