Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ljung tar över Trelleborg

Ljung TFF
En till synes sammanbiten Per-Ola Ljung ser fram emot sitt nya tränaruppdrag. (Fotot från TFF:s hemsida)

Per-Ola Ljung, ÖSKs tränare under åren 2013 och 2014, har fått ett nytt jobb. Efter några år i relativ fotbollsskugga varav två som någon slags scout för Trelleborg har den klubben nu utsett honom till huvudansvarig tränare efter Kristian Haynes. Den senare har efter samråd med styrelsen valt att avsluta sitt tränaruppdrag.

Det är en något slingrande väg som fört  Ljung, med fotbollsrötterna planterade vid Öresund (Helsingborg och Landskrona), till sin senaste klubb. Hans tränaruppdrag i Helsingborg slutade två gånger med att han blev av med jobbet. Den första gången för att mer eller mindre på studs flytta till Örebro, där han tog över strax efter det att Sixten Boström lämnat Sportklubben.

Tiden i Örebro blev relativt framgångsrik med en uppflyttning från Superettan till Allsvenskan redan i det första försöket. Detta resulterade i ett treårigt kontrakt och dessutom positionen som fotbollschef (vad det nu innebar på den tiden). Därför blev förvåningen stor när Ljung bara några månader senare – av allt att döma på eget initiativ – sade upp sig för att han, enligt egen utsago, ville komma närmare sin familj.

Hur viktigt det var med närheten till familjen är oklart. Hans nästa arbetsgivare blev nämligen GAIS i Göteborg, där han överlevde ett och ett halvt år, innan han skiljdes från sitt uppdrag.

Därefter blev det dags för andra försöket att få rätsida på Helsingborg. Precis som fallet var med ÖSK lyckades han föra klubben tillbaka till Allsvenskan. Året därpå fick dock vistelsen i Helsingborg ett abrupt slut på det vanliga sättet.

I sitt nya jobb kommer Ljung att få samtliga de tre klubbar han tidigare haft huvudansvaret för som motståndare.

Trelleborgs FFPer-Ola Ljung ny huvudtränare för Trelleborgs FF 
Eyravallen (140613)NA: Ljung slutar
Eyravallen: Per-Ola Ljung 

Transfermarkt: P-O Ljungs tränarkarriär

 

 

Per-Ola Ljung och Alexander Axén (131212)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.