Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

NA: Ljung slutar

Blir det olika vägar för tränarduon Ljung och Axén i fortsättningen?

Blir det olika planer för tränarduon Ljung och Axén i fortsättningen?

I dagens papperstidning kan man läsa, att ÖSKs tränare Per-Ola Ljung lämnar/lämnat klubben. Enligt tidningen, som inte citerar någon källa utan nöjer sig med att konstatera att detta är något man erfarit, skall uppbrottet ha skett helt och hållet på P-O Ljungs initiativ. Någon bekräftelse eller kommentar från ÖSKs sida eller från Ljung hade man inte lyckats få då papperstidningen gick till trycket.

En viss tveksamhet verkar ha rått på NA:s redaktion inför nyheten. Det tog nämligen ända fram till kl. 08:20 på fredagsmorgonen innan artikeln om avhoppet nådde fram fram till tidningens nätutgåva.

NA: Ljung lämnar ÖSK

Spekulationer:

Expressens vanligtvis välinformerade Mattias Larsson hävdar via Twitter, att GAIS blir Ljungs nästa klubbadress.

Kommentar: Om Ljung väljer ett ekonomiskt och sportsligt totalhavererat GAIS före ÖSK handlar detta inte bara om Ljungs långa arbetspendling. Det måste ligga någon slags konflikt bakom uppbrottet i så fall. Hade det varit Landskrona BoIS (som också har det kämpigt i de flesta avseenden) hade jag förstått ett uppbrott med tanke på att Ljung tidigare spelat för klubben och att han fortfarande bor i Helsingborgstrakten. Men GAIS – varför skulle någon vilja gå från en hyfsat stabil allsvensk klubb som ÖSK till GAIS?


Expressen: Lämnar Örebro – nu tar Ljung över i Gais

Kommentar: Onekligen en viss komik om det är så att Axén rekommenderat Ljung att ta sig an GAIS. Axén kan ju inte vara så värst nöjd med sin nuvarande situation i ÖSK (även om han själv brukar hävda motsatsen). Med Ljung borta öppnas vägen för Axén att ta över ansvaret för ÖSK. Vem vet – det kanske var meningen från första början (fast inte på det här sättet). Jag har alltid tyckt att Axén arbetsuppgifter verkade lite väl påhittade med tanke på den erfarenhet han har sedan tidigare som huvudansvarig tränare.

GP: Lämnar allsvenskan för krislaget Gais

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.