Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Organisationen: Larsen tar över i styrelsen

Lars Larsen

Foto: Ulla-Carin Ekblom / ÖSKs hemsida

Ibland går det snabbt, väldigt snabbt. För fem dagar sedan meddelade ÖSKs styrelseordförande Kent Persson att han lämnar uppdraget samtidigt som han uppmanade styrelsen att kalla till en extra föreningsstämma för att välja en ny styrelseordförande.

Han blev bönhörd över förväntan. Fem dagar senare (som idag på luciadagen alltså) kallar ÖSK till en extra föreningsstämma för att välja en ny SO. Valberedningens förslag är Lars Larsen, som verkar se fram emot uppgiften med stort intresse.

I valberedningens motivering till sitt förslag fäste jag mig vid följande formulering, som nog inte tillhör de vanligare i de här sammanhangen. Vi är övertygade om att Lars är en ordförande som kommer vara öppen för åsikter och samtal tillsammans med övriga styrelsen.  Oförmåga att leva upp  till detta krav var förmodligen en av de saker som gjorde att Perssons tid i ledningen blev så kort.

Med Lars Larsen  får ÖSK en styrelseordförande som både har en bakgrund som elitspelare (i ÖSK dessutom) och som efter det att han lämnat fotbollen haft flera meriterande poster i det lokala näringslivet innan han tillammans med några kolleger byggt upp företag i el- och VVS-branscherna. En imponerande meritlista.

Larsen verkar dessutom vara införstådd med att det blir en krävande uppgift att få ÖSK på rätt köl igen.
– Det är ett hästjobb som krävs, det är uppenbart. ÖSK är en klubb som de senaste två åren haft det oerhört tungt. Vi har att bygga om och upp en organisation, en ekonomi och det sportsliga, och det måste gå hand i hand, säger han i en intervju med Nerikes Allehandas Lasse Wirström.

Den extra föreningsstämman kommer att hållas tisdagen den 20 december kl. 18:00 på Kafé National, Rudbecksgatan 52F.

ÖSK: ÖSK Fotboll kallar till extra föreningsstämma
ÖSK: Valberedningens förslag på ny ordförande i Örebro SK
NA: Lars Larsen föreslås som ny ÖSK-ordförande
NA: Så vill Lars Larsen bygga ÖSK: ”Blir ett hästjobb”
Linkedin: Lars Larsen

Det här var laguppställningen i Lars Larsens sista match för ÖSK. Den spelades den 27 oktober 2007 på Behrn Arena mot Gefle IF och slutade med en 1-2 förlust. ÖSK var då nyuppflyttade till Allsvenskan efter tvångsdegraderingen och laget lyckades med knapp nöd hålla sig kvar i den högsta serien.

Laguppställning
Formation: 4-5-1
Peter Westman (mv),, Fredrik Samuelsson, Patrik Haginge, Glenn Holgersson, Joel Riddez (k), Patrik Anttonen, Fredrik Nordback, Lars Larsen, Sebastian Henriksson, Kristoffer Näfver och Stefan Rodevåg.
Ersättare: Richard Richardsson (mv), Magnus Wikström, Johan Pettersson, Jon Lundblad och Nordin Gerzic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.