Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Larsen ny styrelseordförande?

Det kom väldigt överraskande när ÖSKs styrelseordförande Kent Persson i veckan som var meddelade, att han inte ville/kunde fortsätta som styrelseordförande. Styrelseuppdraget hade visat sig ta för mycket tid på bekostnad av civilt arbete och familjeliv. Ännu mer överraskande var det sedan när valberedningens ordförande Karl-Ove Andersson mer eller mindre på studs meddelade att situationen trots allt var under kontroll. Han räknade nämligen med att kunna presentera en kandidat till posten redan under den vecka som kommer.

NA tror sig veta, att det handlar om Lars Larsen under hänvisning till vad man säger vara flera initierade källor. Redan förra året då en efterträdare till Carl Pauly skulle väljas, ansågs Larsen som en het kandidat till posten  Men då förklarade han med emfas, att han inte ansåg sig ha tid för en så pass omfattande uppgift med tanke på arbete och privatliv.

Har något ändrat sig för Larsen i det avseendet? Kanske det. Larsen var då VD och delägare i EVIAB Gruppen AB, en lokalt verksam företagsgrupp.

Sedan dess har dock EVIAB sålts till Storskogen, en större företagsgrupp bestående av verksamheter med varierande inriktning. Larsen är fortfarande kvar som VD för bolagen i EVIAB gruppen, men har kanske mer tid nu när han på sätt och vis inte längre har huvudansvaret för verksamheten.

NA (211118): Lars Larsen öppnar för framtida ÖSK-roll – men dementerar ordförande-uppgifterna

Storskogen (220105): Storskogen förvärvar EVIAB Gruppen

ÖSK: Information från valberedningen

NA: Källor till NA: Han kan ta över efter Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.