Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två tidigare ÖSK-talanger byter klubb

Bloggen har noterat att de två tidigare ÖSK-talangerna Oliver Kåhed och Anton Ingves har bytt sina respektive klubbar.

Oliver Kåhed.
Värmlänningen Kåhed (-98) kom till ÖSKs akademi 2014 från Säffle FF och mittfältaren representerade ÖSK i U17, U19 och U21 fram till dess att han lämnade klubben 2018. Han hade då också hunnit med att sitta på bänken i Allsvenskan vid tre tillfällen, även om han aldrig blev inbytt i någon av dessa matcher.

Kåhed lämnade ÖSK och fortsatte sin karriär i först IFK Kumla för att så småningom återvända till sin hemmahamn i Säffle där han under den senaste säsongen hjälpte Säffle SK att ta klivet upp till division två.

Nu står det klart att Kåhed byter klubb igen och denna gång bär det av till seriekonkurrenten FBK Karlstad.

Totalt sett har den nu 24-årige Kåhed hunnit samla på sig spel i samtliga divisioner från 3an upp till Ettan under dessa fyra år som gått sedan han lämnade ÖSK och om vi räknar in tiden i ÖSK så är det nu bara Superettan som saknas för att Kåhed ska kunna säga att han representerat klubbar på alla nivåer från 3an till Allsvenskan.

Säffle SK: Oliver Kåhed spelar för FBK 2023
Lagstatistik: Oliver Kåhed

Anton Ingves.
Även Anton Ingves (-01) kom till ÖSKs akademi från värmländska Säffle, i detta fall SK Sifhälla.

Ingves anslöt till ÖSK 2017 och också Ingves har representerat ÖSK på U17, U19 och U21-nivå innan det blev dags även för honom att sitta på bänken i Allsvenskan med ÖSK under, i hans fall, 2021. Ingves fick 8 matcher för ÖSK varav två som inbytt med totalt 10 minuters registrerad allsvensk speltid.

Efter ÖSKs degradering valde klubben att inte förlänga med Ingves som istället gick vidare till BK Forward där han varit ordinarie i Ettan under säsongen som nu avslutats.

Nu står det klart att den nu 21-årige mittfältaren fortsätter sin karriär i örebrofotbollen men nu i Örebro Syrianskas färger.

Ett Syrianska som för övrigt värvat ytterligare en annan tidigare ÖSK-talang i Josef Ibrahim från BK Forward. Ibrahim representerade ÖSK under åren 2011-2013 och har sedan dess gjort sig ett välkänt namn i örebrofotbollen.

Örebro Syrianska: Örebro Syrianska värvar Anton Ingves
Lagstatistik: Anton Ingves

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.