Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK byter tränare (igen)

Igår meddelade ÖSK att man genomför en förändring på posten som huvudtränare för A-truppen. Axel Kjäll lämnar detta uppdrag och Christian Järdler tar över i hans ställe. Närmast på Järdlers agenda står bortamatchen mot Utsikten på söndag och sedan matchen i Svenska Cupen mot Vasalund på onsdag. Hemmadebut i sin nya roll gör han söndagen den 4 september då ÖSK möter Norrby.

Enligt NA är kontraktet ännu inte skrivet med Järdler (det hela har uppenbarligen gått väldigt fort), men enligt tidningen rör det sig för Järdlers del om ett kontrakt på ett och ett halvt år fram till utgången av år 2023 (som är nästa år).

Av allt att döma har förändringen i den sportsliga organisationen inte skett på det normala sättet (bakom ryggen på den hittillsvarande tränaren) utan genom diskussioner mellan Kjäll och styrelsen och då främst Kent Persson. Kjäll lämnar inte heller organisationen utan kommer att jobba vidare med olika uppgifter inom ”kontorsdelen” av organisationen. Enligt Kjäll i enlighet med hans egna önskemål. Med tanke på att ÖSK för närvarande saknar både VD och sportchef så är detta säkert nödvändigt som en avlastning för den deltidsarbetande styrelseordföranden.

ÖSK: ÖSK gör förändringar i organisationen
NA: Efter tränarbytet – Kjälls besked om framtiden
NA: Persson motiverar beslutet
NA: Jiloan Hamad om tränarbytet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.