Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Lite lokal Kremlologi

Jag noterar att ÖSK igår var väldigt snabba med att uppdatera truppsammansättningen på klubbens webbplats. Krasniqi är borta och DG finns redan med. Trupplistan skall hålles aktuell, verkar det som. Bra så.

Lite förvånande då, att finna fyra namn på listan på spelare som ej tillhör ÖSK (enligt vad klubben kommunicerat).

De fyra är.
Gustav Leijon.
Fjolårets tredjemålvakt hade ett kontrakt som gick ut vid årsskiftet. Tidigare har Axel Kjäll sagt till NA:s Fredrik Carlsson, att Leijons framtid i klubben beror på vad som händer med de andra två målvakterna. Nu när Krasniqi är borta ur bilden får man anta att det kriteriet är uppfyllt.

Niclas Bergmark.
Den unga mittbacken befinner sig förvisso i förhandlingar med ÖSK, men tränar inte med klubben på grund av skadeförsäkringsfrågor.

Martin Broberg.
Den så gott som evigt skadade mittfältaren har enligt uppgift opererats. Oklart hur lång tid hans rehabilitering kommer att ta. Här siktar ÖSK möjligen på något slags rehabkontrakt som ”inte kostar något”, men som ger spelaren tillgång till klubbens träningsfaciliteter och -personal. Som man under hösten gjorde med Ahmed Yasin.

Ahmed Yasin.
Yasin är kontraktslös (såvitt jag vet), men tränade ändå med ÖSK då försäsongen påbörjades igår. Inga skadeförsäkringsbekymmer för hans del alltså.

ÖSK: Herrtruppen.

Kremlologi (Wikipedia).
Kremlologi, konsten att utifrån ett tunt underlag gissa sig till vad som pågick i de innersta politiska kretsarna i Sovjetunionens ledning i form av politiska beslut eller maktstrider. Uttrycket har också använts om studiet av rysk elitpolitik efter Sovjetunionens fall, och för liknande spekulationer rörande länder där insynen i det politiska maskineriet är liten, till exempel Kina och Nordkorea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.