Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omtag 2022: Valberedningen föreslår Kent Persson som ny ordförande

Efter det att Carl Pauly meddelat, att han inte har möjlighet att fortsätta som ÖSKs styrelseordförande (i förening och aktiebolag) har valberedningen jobbat med uppgiften att så snabbt som möjligt finna en person som kan ta över som styrelseordförande. Ett övertagande som dessutom bör ske så snabbt som möjligt.

Efter ett arbete som pågått sedan augusti månad lägger nu valberedningen fram ett förslag inför de två extra stämmor som skall avhållas den 15 december. Ja, stämmorna blev väl bestämda efter det att valberedningen meddelat att de har en kandidat och förankrat densamme hos de som bestämmer.

Valberedningen beskriver utförligt sitt arbete i en artikel på ÖSKs webbplats. Efter att ha gått igenom en lista med 20 kandidater återstod till slut bara en person. Övriga namn på listan meddelade efter kontakt med valberedningen att de inte längre var intresserade eller så beslöt valberedningen att personen ifråga inte var den de sökte. Det var väl på sätt och vis tur att det i alla fall blev kvar ett namn kan man tycka. Persson hade av allt att döma själv sökt jobbet så han är väl välmotiverad i alla fall.

Utan att veta så värst mycket om Persson är jag ändå i alla fall inledningsvis tveksam till om han är rätt person för jobbet. Det har stormat en hel del kring Persson under hans tid som politiker att döma av vad som skrivits i pressen. Att han fick sparken som partisekreterare hos Moderaterna är väl inte så mycket att säga om. Partisekreterare och fotbollstränare har ungefär samma grad av anställningstrygghet och när de får sparken säger det oftast mer om de som anställde än om personen som utförde jobbet.

Men även hans tid som moderat politiker i Örebro var av allt att döma fylld av konflikter.

Det är oroande är att han verkar ha haft väldigt svårt att få till ett positivt arbetsklimat i de organisationer han lett.

Som ordförande i ÖSKs styrelse gäller det även att kunna balansera alla politiska krafter i Örebro. Jag fick aldrig intrycket att Persson var en samarbetsinriktad person utan snarare att han sökte kontrovers och motsättningar. Vi får väl hoppas att Perssons tid som landstings- och kommunalråd inte efterlämnade alltför djupa spår i Örebros politiska landskap.

ÖSK: Valberedningen föreslår Kent Persson som ny ordförande i ÖSK Fotboll.
NA: Beskedet: Han föreslås som ny ordförande i ÖSK
NA: ”Finns en gräns för hur länge man kan vara ledsen”
Dagens Arena (2013): Massiv intern kritik mot Kent Persson
Aftonbladet (2012): Kent Persson i flera interna Moderat-bråk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.