Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSKs stämmor den 11 mars

ÖSK slår idag ett instagramslag för att man skall bli medlem i ÖSK Fotboll (om man inte redan är det) för att man skall kunna göra sin röst hörd på fotbollsklubbens kommande föreningsstämma. Inget fel med förslaget att man skall bli medelm, men möjligheterna att göra sin stämma hörd är mycket begränsade. Bortsett från det faktum att stämman genomförs digitalt så klubbmedlemmarna får finna sig i att inta en åskådarplats, men inte mycket mer.

Möjligheterna att påverka mötets utfall inskränker sig till att man kan rösta ja eller nej till de redan lagda förslagen. Några motalternativ finns det inte. Styrelsevalet – det viktigaste valet – är därmed redan avgjort. Det finns bara ett förslag och det är det förslag som valberedningen lämnat.

Ett val går det dock fortfarande att påverka och det är valet till den viktiga valberedningen (som i praktiken utser styrelsen). Till det valet finns det faktiskt tre olika förslag, vilka till en del sammanfaller, men ändå.

Förslag beträffande styrelsen sammansättning skall enligt föreningens stadgar lämnas senast två veckor innan stämman. Övriga förslag inklusive föreslagna stadgeändringar skall lämnas senast det 31 december.

Beträffande möjligheten att påverka föreningens färdriktning är det nog kört för den här gången.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.