Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klubbyten för Lahne och Hines-Ike?

NA skriver idag om klubbytesrykten för de två före detta ÖSK-spelarna Brendan Hines-Ike och Jack Lahne.

Brendan Hines-Ike.
Hines-Ike såldes av ÖSK till den belgiska klubben KV Kortrijk för en hyfsad summa pengar. I Belgien gick det väldigt bra under det första året med matchen i Europa League mm. Men därefter har det gått trögare. Inte given i laget men inte heller fastfrusen på bänken skulle man väl kunna sammanfatta läget.

Nu skriver Washington Post (av alla tidningar) att mittbacken skall vara av intresse för MLS-laget D.C.United. Det laget tränas av två belgiska tränare som sett Hines-Ike i aktion i den belgiska ligan.

NA: Tränarna uppges vilja handplocka förre ÖSK-profilen – på väg mot MLS
Washington Post: D.C. United in talks with Belgium-based defender Brendan Hines-Ike

Statistik från Flashscore.com


Jack Lahne.
Lahne lånades in till ÖSK under den första halvan av förra säsongen. Därefter skickades han tillbaka till sin klubb Amiens, som under tiden degraderats till Frankrikes andraliga. Men inte heller nedflyttningen till en mindre krävande matchmiljö har räckt till för att ge den snabbfotade ynglingen matchtid. Fyra korta inbyten under seriens inledning och sedan ingenting.

Nu verkar det vara dags – om man skall tro Expressens premiumlåsta Daniel Kristoffersson i alla fall- för en ny utlåning. Efter att ha prövat sin utlåningslycka hos i tur och ordning moderklubben Brommapojkarna, AIK och nu senast ÖSK ryktas han nu vara av intresse för BK Häcken. Men det kan ju vara ett agentplanterat rykte.

NA: Lånades till ÖSK förra säsongen – nu uppges allsvensk konkurrent jaga talangen

Statistik från Flashscore.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.