Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny styrelse vald i ÖSK Fotboll

I COVID-19 epidemins skugga valdes i förrgår en ny styrelse i ÖSK Fotboll och därmed genom rådande personalunion även i ÖSK Elitfoboll AB.

Inga direkta nyheter (som vi inte redan kände till), men för dokumentationens skull bör detta väl ändå noteras här i bloggen.

Eftersom tre av de hittillsvarande styrelsemedlemmarna avslutade sina styrelseuppdrag så valdes tre nya medlemmar i deras ställe. Utöver detta fortsätter efter omval Carl Pauly som ordförande och Urban Hammar som styrelseledamot.

De tre personer som lämnade styrelsen var Jasmin Benca, Efwa Nilsson och Mia Spendrup. Nyvalda styrelsemedlemmar i deras ställe är Jenny Hermanson, Staffan Werme och Fredrik Nordback.

Den nya styrelsens sammansättning blir därmed följande:
Carl Pauly (ordförande), Director, Mercuri Urval (omval 1 år)
Karin Sliwinska, Advokat, Advokatfirman Lindahl (1 år kvar)
Urban Hammar, Chefsinstruktör, Svenska Fotbollsförbundet (omval, 2 år)
Kent Norström, Vd, Nercia Utbildning (1 år kvar)
Tina Hillding, Ekonomichef, Örebro Universitet (1 år kvar)
Jenny Hermanson, vd, Spotify Norden (nyval 2 år)
Staffan Werme, jurist och företagare (nyval 2 år)
Fredrik Nordback, aktiehandlare, SEB (nyval 2 år)

Intressanta namn och profiler på de nyvalda, tycker jag. Frågan är sedan i hur hög grad de har möjlighet (och intresse) att på allvar engagera sig i sitt nya styrelseuppdrag. Två av dem bor dessutom i Stockholm och har väl inte längre någon direkt och lokal anknytning till Örebro och ÖSK. Men det kan ju gå bra ändå om engagemanget är tillräckligt stort.

Werme gjorde sig på sin tid känd som en mycket stridbar och omstridd lokalpolitiker i det parti som då hette Folkpartiet. Vi får väl hoppas att hans kontakter med de nuvarande kommunpolitikerna inte tog någon skada av de strider som utkämpades under hans tid vid den politiska makten.

ÖSK: Spotify-vd, klubbikon och tidigare kommunalråd invalda i ÖSK:s styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.