Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Bark till Motala?

Adam Bark tränar just nu med Motala AIF. Det kunde man läsa i NA:s Sillyblogg igår. De hade i sin tur läst om det i Corren.se. Nu är ju inte Corren.se tillgänglig för oss vanligt dödliga icke-prenumeranter, så jag får nöja mig med att använda NA som min källa.

Enligt MAIFs tränare Christer Persson rör det sig inte om något ”traditionellt provspel” utan mer om att parterna skall lära känna varandra.
– Det är inget provspel det handlar om, utan de kommer till oss för att bekanta sig med vår miljö och träffa laget, enligt Persson. De, därför att Adam inte är den ende provspelaren.

Motala AIF kommer nästa år (som kommer rätt snart) att spela i div 1 igen. De tog sig upp till den tredje högsta serien igen genom att kvalbesegra Ytterhogdal. Till stor lättnad för de flesta reseansvariga i div 1 Norra får jag förmoda. Motalalaget har dock placerats i den södra div 1-serien.

Om Adam bestämmer sig för att Motala kan vara en bra plats att spela fotboll är det tänkbart, att han kommer att bli lagkamrat med en annan fd. ÖSK-spelare. Erik Moberg, som tillbringat sin senaste säsong knäskadad i Jönköping, är numera klubblös och har återvänt till sin hemstad. Var han kommer att spela nästa år är inte klart ännu. Så högt som möjligt hoppas han själv, men utesluter samtidigt inte Motala under förutsättning att det går att hitta ett jobb för försörjningen.

Att Adam provspelar med Motala AIF är i och för sig inte så konstigt. ÖSKs akademiansvarige Björn Cervin har tidigare tränat östgötarna och jag har en känsla av att relationerna mellan de två klubbarna fortfarande är goda. Det är ju till exempel inte helt ovanligt med inlånade spelare från Motala i U21-matcherna (även om vi inte sett någon sådan just i år).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.