Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omoh till Sydkorea samt Kvist lämnar Mjällby

Michael Omoh i sin ÖSKs klubbdress (Foto: Örebro SK)


NA skrev häromdagen, att Michael Omohs tid hos Mjällby verkar vara över.

Hans besök på Listerlandet med tre gjorda mål och två assist på tretton matcher var rätt lyckosam och bidrog nog till att Mjällby kunde boka biljetten till nästa års Allsvenska. Han gjorde faktiskt lika många mål på sina matcher i Mjällby som han gjorde på sina sjuttiosex med ÖSK.

Men nu kan han vara på väg till Korea. Tidningen skriver, att hans nästa klubbadress skulle kunna bli Suwon FC som just spelat klart sina matcher i andradivisionen med placeringen trea från slutet.

Seriespelet i Korea börjar på nytt i början av mars så om han byter klubb redan nu är han onekligen ute i god tid. Men hellre en koreansk försäsong än en svensk kanske han resonerar.

Omohs övergång till Mjällby var väl inte glasklar till sin karaktär. Medan ÖSK hävdade att han sålts ansåg Mjällby att de bara lånat honom. Eftersom hans kontrakt med ÖSK går ut efter den här säsongen blir skillnaden mellan de två överlåtelsemetoderna ändå inte så stor.

NA skriver vidare, att det fanns en del prestationsberoende utbetalningar inbyggda i kontraktet, bland annat ett belopp som skulle falla ut om Mjällby lyckades ta steget till Allsvenskan. Och det gjorde de ju, vilket innebär att ytterligare några kronor lär ha hamnat på ÖSKs bankkonto. Säkert inga stora belopp, men ändå.

NA: Uppgifter: Ex-ÖSK:aren på väg till Sydkorea – allsvensk klausul gav ÖSK pengar

Michael OmohSpelarstatistik från Fotbolltransfers.com



William Kvist.

William Kvist på Grenadjärsvallen.


En annan före detta ÖSKare som nu lämnat Mjällby är William Kvist. Rätt överraskande lämnade han i somras div 1 klubben Oskarshamn AIK (ÖSKs blivande cupmotståndare) för Mjällby. Men han lyckades aldrig slå sig in i laget på allvar. Det blev bara tre inbyten för hans del – sammanlagd speltid 45 minuter.

Kvist som faktiskt bara är 25 år har redan hunnit med en hel del under sin karriär. Oskarshamn – den enda klubb han verkade ha fått fotfäste i lämnade han på eget initiativ.

Statistik William Kvist från elitefootboll.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.