Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Boris Lumbana återuppstår i GAIS

Man vet aldrig vart en fotbollskarriär skall ta vägen för ett gäng fotbollsjuniorer. Här ett målgörarfoto från 2009 med Boris, Adam Botvidsson, Kalle Holmberg (IFK Norrköping) och Michael Jidsjö. Bakom dem Peter Rosendal (Brages målvakt) som också väldigt gärna ville vara med på fotot.


ÖSKs föredetting Boris Lumbana avslutade för två år sedan sin fotbollskarriär i Degerfors. Tillvaron som musiker och elitfotbollsspelare var svår att kombinera och Boris valde (då) musiken.  Nu verkar han dock vara på väg att göra ett omtag.

Häromdagen meddelade nämligen GAIS att de kommit överens med Boris om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Han har provtränat ett tag med göteborgsklubben och där tyckte man uppenbarligen att han var tillräckligt bra för att ta en plats i truppen.

Boris Lumbana.
– Jag har själv sökt mig till GAIS och bett att få en chans att visa upp mig och efter hand har det gått allt bättre. Att vi nu är överens om en fortsättning känns riktigt bra och jag tror och hoppas att jag kan tillföra både kvalitet och energi till laget.

GAIS huvudtränare Patrik Ingelsten
– Jag får erkänna att jag var lite skeptisk till att Boris skulle kunna hävda sig efter sitt uppehåll. Men han har på träning visat att han fortfarande håller måttet på elitnivå. Han kan spela på flera positioner och kommer att ge truppen ytterligare bredd. Dessutom är han en glädjespridare och ett energiknippe som tillför mycket även vid sidan av planen.

Om nu huvudanledningen till återkomsten till fotbollsplanerna är att suget efter fotbollen återuppväckts kan man väl tycka att det utan tvekan finns några behövande div 1-klubbar i närområdet som skulle ha kunnat haft stor nytta av Boris. Men han kanske har flyttat till Göteborg. Annars finns det väl ingen anledning att söka sig till GAIS.

Göteborgsklubben, som är indragna i en tuff nedflyttningsstrid i Superettan, tyckte tydligen att ta in Boris itruppen är en chansning som var värd att ta. Speciellt som den ekonomiska sidan av överenskommelsen är bra (för dem).

Vad jag kommer ihåg från den tiden då han spelade med ÖSKs dåvarande talangtrupp i div3 (och ibland i tvåan) hade han en fysisk som matchade Daniel Björnquists. Det har han nog fortfarande. Frågan är bara hur mycket han tappat i fotbollstekniken under de två år han varit borta från fotbollen. Men tekniken finns kanske kvar någonstans i hjärnan och kan återuppväckas. I så fall har GAIS gjort ett verkligt fynd.

GAIS: Boris Lumbana klar för GAIS
NA: Boris René gör fotbollscomeback – värvas in från tv-laget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.