Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecken för Strandberg och Omoh

NA skrev igår om Michael Omohs skadestatus och idag om Carlos Strandbergs. Det är väl inte så mycket som tyder på att någon av dem kommer att spela matchen mot Malmö FF på lördag. Båda befinner sig i ett stadium av försiktig upptrappning, men det skall nog mycket till om de får spela eftersom de fortfarande har känningar av sina respektive skador.

Nichael Omoh.
För Omohs del handlar det förmodligen om en knävridning av något enklare slag. Ursprunget till skadan kan härledas till träningsmatchen mot Elfsborg.
– I träningsmatchen mot Elfsborg så vred det till. Jag trodde inte att det var någonting, så jag spelade vidare i 25 minuter till. Det gjorde lite ont, men det var okej. Träningsveckan var bra efter det, men sen mot Stene var planen fruktansvärd. Jag blev väldigt svullen, och därifrån började smärtan komma, säger Omoh till tidningen.

Nu försöker Omoh att rehabba sig tillbaka, men det är väl mycket tveksamt om man låter honom spela även om besvären verkar ha försvunnit. Det var ju trots allt i samband med matchbelastningen mot Stene som besvären dök upp på allvar. På träning kommer man normalt inte alls upp till den intensitet och tidsmässiga belastning som man gör under match. Så även om det känns bra efter träningen på torsdag och/eller fredag är det nog för tidigt att låta honom gå på redan på lördag.

NA. (Betalvägg): Michael Omoh missade Helsingborg – oklart läge inför Malmö


Carlos Strandberg.
För Carlos Strandberg är situationen likartad. Även om det såg mer dramatiskt ut när han avbröt i matchen mot Helsingborg genom att på fotbollsklassiskt vis sätta sig ner på planen. Det brukar ju vara ett tecken på att spelaren råkat ut för en allvarligare muskelskada. För Strandbergs del verkar det dock inte vara så farligt. ÖSK har inte kunnat konstatera att några muskeltrådar har gått av utan tror (hoppas) att det enbart handlar om en överansträngning och någon slags känning i muskulaturen.

Även Strandberg rehabtränar för att man vill se hur han reagerar på en successiv ökning av belastningen. Enligt Axel Kjäll kommer man inte ta något beslut om hans eventuella medverkar i matchen mot Malmö förrän på fredag eftermiddag.

Det skulle förvåna mig mycket om man anser att han är matchklar till på lördag även om allt känns ok på fredagen. Matchbelastning är som sagt inte samma sak som träningsbelastning. Dessutom skulle väl inte Malmö FF se så positivt på om skadan förvärrades i en match just mot dem på grund av att ÖSK haft för bråttom att få med honom i spel igen.

På sätt och vis tror jag dessutom att det för alla parter känns bättre att han inte spelar mot MFF. ÖSK därför att de säger att de gärna vill få till stånd en förlängning av lånekontraktet. Strandberg för att han förmodligen inte vill göra mål mot Malmö om han fortfarande känner att han är beroende av deras välvilja.

”Förr i tiden” kunde man skriva in i ett låneavtal att den inlånade spelaren inte skulle spela någon match mot den utlånande klubben. Numera är den typen av kontraktsskrivningar inte längre tillåtna även om inofficiella överenskommelser med samma innebörd lär förekomma. För ÖSKs del kom kanske Strandbergs skada på sätt och vis lägligt eftersom den verkar göra eventuella övervägande om han skall spela eller ej av den anledningen överflödiga.

NA. (Betalvägg): Carlos Strandberg överansträngd – kan missa matchen mot Malmö


Albin Granlund
Om Albin Granlund – ytterligare ett frågetecken i ÖSK-truppen har NA inte skrivit skrivit speciellt mycket. Varken som en separat artikel eller i den dagliga rapporteringen från träningarna. Jag har sett en notering från igår, att han till skillnad mot Omoh och Simon Amin inte deltog i ett träningsmoment i lagspel mot mål. Men det gör ju inte alla jämt.

Granlund återvände ju från sitt landslagsuppdrag efter att ha fått utgå redan under första halvlek i den första av två landskamper han skulle spela. Man skulle möjligen kunna tyda att hans namn saknas som att han i princip deltar fullt ut i träningarna och att det därför inte finns något speciellt att rapportera. Eller så har Elena Lövholm (som för tillfället har hand om träningsrapporteringen) tappat bort att det fortfarande hänger ett stort frågetecken över frågan om hans tillgänglighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.