Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axel Kjäll blir manager i ÖSK

ÖSK meddelade idag, att man beslutat att genomföra en förändring av den sportsliga organisationen. Detta innebär att Axel Kjäll, den hittillsvarande huvudtränaren, nu kommer att få ett bredare ansvarsområde som manager.

Förändringen innebär även att den hittillsvarande sportchefen Magnus Sköldmark, vars arbetsuppgifter i stort tas över av Kjäll, kommer att lämna organisationen.

Kjäll tar över ansvaret för sitt utökade ansvarsområde redan idag, medan Sköldmark kommer att jobba kvar i organisationen fram till den 1 april. Förmodligen för att se till att de eventuella spelartransaktioner som återstår under det här transferfönstret hinner att genomföras.

Magnus Sköldmark erbjöds en ny post i organisationen som han dock valde att tacka nej till.
Jag har erbjudits en annan roll som inte matchar min kunskap och kompetens, skriver han i ett avskedsbrev som publicerats på ÖSKs webbplats.

Axel Kjäll har onekligen gjort en riktig kometkarriär i ÖSK. Från att ha varit assisterande tränare i skuggan av Alexander Axén för ett och ett halvt år sedan är han från och med idag ansvarig för såväl A-lagets sportsliga resultat som för spelarrekrytering och strategiska utvecklingsfrågor. Dessutom skall akademin utvecklas ytterligare. Sammantaget en på det hela taget omänsklig arbetsuppgift.

Det mesta tyder därför på att organisationsförändringarna ännu inte är helt avklarade. Det är givetvis orealistiskt att tro, att Axel Kjäll i fortsättningen på egen hand skall klara av både sitt eget tidigare jobb och sportchefens.

Om inte annat lär väl den position som Magnus Sköldmark tackade nej till fortfarande vara obesatt. Ett lämpligt område att delegera ansvaret för borde väl huvudmannaskapet för Akademin vara. ÖSK har ju på senare tid tryckt väldigt ofta och hårt på att detta är ett område man vill fortsätta att utveckla. Ja, man har till och med omnämnt akademin som en viktig byggsten i arbetet med att utveckla organisationen.

En annan arbetsuppgift som väl rimligen borde hamna någon annanstans än i Axel Kjälls knä är det personaladministrativa ansvaret för den sportsliga delen. Förhandlingar om löne- och avtalsvillkor är en viktig uppgift i en peronaltung organisation som ÖSKs, men knappast något som skall ta alltför mycket managertid i anspråk.

ÖSK: ÖSK Fotboll gör förändringar i den sportsliga organisationen.
ÖSK: Personligt brev från Magnus Sköldmark.
NA (Betalvägg): Axel Kjäll blir manager i ÖSK – Magnus Sköldmark lämnar klubben.
NA (Betalvägg): Axel Kjäll om nya, tunga rollen som manager.
NA (Betalvägg): Därför tackade Sköldmark nej till ÖSK.
Fredrik Carlsson (NA, Betalvägg): Axel Kjälls makt i ÖSK ökar när Sköldmarks roll försvinner
Svartvitt: ÖSK omorganiserar: Kjäll blir manager och Sköldmark slutar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.