Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wikström lämnar ÖSK

En vältränad Magnus Wikström då han avslutade sin karriär hos ÖSK.


ÖSK har idag på sin webbplats meddelat att Magnus Wikström kommer att lämna ÖSKs organisation i höst. Han har fått ett jobb hos ÖSKs partner Mercuri Urval – ett företag som väl främst gjort sig kända som ett personalrekryteringsföretag men som även erbjuder andra typer av tjänster inom området verksamhetsutveckling. Bland annat har de varit involverade i ÖSKs egna målsättningsarbete.

Magnus fotbollskarriär tog fart på allvar först då han blivit 26 år gammal. Då (år 2003) spelade han med BK Forward under deras år i Superettan. Forward åkte ur och Magnus åkte till Gefle som han spelade med i 3 år. Det första året tog de till de flestas överraskning steget från Superettan till Allsvenskan. Därefter följde två allsvenska år i Gefle innan flyttlasset gick hem till Örebro igen. Familjeskäl har jag för mig att klubbytet motiverades med. I ÖSK blev han snabbt en av lagets viktigaste spelare och har representerade klubben under 7 år innan han avslutade fotbollskarriären (hos ÖSK) och flyttade upp på kontoret som marknadsförare.

Med Forward blev det för hans del 28 matcher i Superettan, Gefle representerade han 77 gånger i Superettan och Allsvenskan innan han avrundade karriären med 187 matcher för Sportklubben. Den aktiva karriären som fotbollsspelare avvecklades sedan år 2015 i Nora BK. I Nora är han möjligen fortfarande aktiv som tränare. I alla fall finns han upptagen som en sådan på lagets webbplats.

Det här är nog en tung förlust för ÖSK av en populär representant för klubben. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att ÖSK talar om när det sker en förändring av personalen på ”kontoret”.

Hur Magnus skall ersättas verkar inte vara helt klart än. Simon Åström säger att ”i samband med det(ta) gör vi en översyn över hur vi ska fördela roller och ansvar för att organisationen ska vara så bra anpassad som möjligt utifrån vad vi vill åstadkomma de kommande åren”.

ÖSK: Magnus Wikström tar nästa steg i karriären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.