Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vägen mot Framtiden

Hos Fotbollskanalen hittar man idag en intervju med Elitfotbolls VD Simon Åström. Denna gjordes i samband med den allsvenska upptaktsträffen, men publicerades inte förrän idag.

Jag tycker att artikeln är klart läsvärd. Åström räds inte att nämna ÖSKs mycket ambitiösa vision att till 2020 vara med och konkurrera om allsvenska medaljer och europacupsplatser (fast det är väl ungefär samma sak). Dessutom finns det en målsättning om att man skall locka en större publik till Behrn Arena, vilket skall leda till att man spelar sin fotboll inför nästintill fullsatta läktare.

Beträffande den mer kortsiktiga framtiden, nämner han att man under vintern gjort en genomgripande utvärdering av var klubben står i dagsläget och hur man skall nå de mål man satt. Denna utvärdering har bland annat lett till att man då intervjun gjordes ännu inte hade inlett någon diskussion med tränarna om deras fortsatta engagemang hos ÖSK. Både Alexander Axén och Axel Kjäll har kontrakt som går ut efter innevarande säsong.

Det här är väl huvudanledningen till att tränarna legat lågt när frågan om en fortsättning kommit upp i diverse sammanhang. Mellan raderna tycker jag dock att det framskymtar att man är väldigt nöjd med sitt sportsliga team och att man gärna fortsätter med dem.

Fotbollskanalen: Så vill ÖSK växa: ”Vi ska löpande slåss om medaljerna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.