Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wirtanen och Ibrahim finska mästare

Tommy Wirtanen: Kulturbärare i IFK Mariehamn.

Tommy Wirtanen: Kulturbärare och nu finsk mästare i IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn med de före detta ÖSKarna Tommy Wirtanen och Josef Ibrahim i truppen blev idag finska mästare. I seriens avslutande omgång besegrades Ilves med 2-1 och därmed var seriesegern säkrad.

Mariehamns serieseger har väl något av en Leicester-saga över sig. Det kan inte ha funnits många om en någon ”expert” som såg att detta skulle kunna hända då serien drog igång i våras.

Jag har för mig att de båda föredettingarna har haft en hel del skadeproblem under den gångna säsongen. Tommy Wirtanen, som nu hunnit bli 33 år gammal, har förekommit på plan i 12 av årets 33 matcher. Sex gånger har han startat och sex gånger har han blivit inbytt. Genomsnittlig speltid är 48 minuter. Josef Ibrahim, som nu är 25 år, har spelat 15 matcher, men bara fyra från start.Hans genomsnittliga speltid är 34 minuter.

I dagens match började båda på bänken. Tommy blev inbytt i den 72:a minuten då han ersatte Bobbie Friberg da Cruz, en av matchens målgörare .

Ytterligare ett Örebro-inslag i IFK Mariehamns organisation är att en av lagets två huvudansvariga tränare är Rynninges anfallare och fruktade målgörare Peter Lundberg.

NA: Historiskt guldjubel för örebroarna i Mariehamn

Tommy Wirtanen fortsätter säkert ytterligare något år i Mariehamn om fram- och baksidor håller. För Josefs del verkar det som om han kommer att flytta hem. Han har inte lyckats etablera sig som startspelare och hans kontrakt går ut senare i höst.

Nya Åland: Josef Ibrahim öppnar för flytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.