Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Avvecklingen av Spelarinvest

ÖSK har skrivit en del på sin webbplats om hur samarbetet med Örebro Spelarinvest avslutas. Jag måste erkänna att jag inte riktigt blir klok på hur pengarna flutit i samband med försäljningen av Jacob Rinne och Alhassan Kamara och det slutliga frigörandet från Spelarinvest. Betalades dessa pengar ut eller fanns de bara som en fordran i Spelarinvests redovisning? Det spelar nu i och för sig mindre roll eftersom Spelarinvest numera är ett dotterbolag till Elitfotboll.

I och med ÖSKs köp av aktierna i Spelarinvest till ett värde som innebar att aktieägarna fick tillbaka det ursprungligen satsade kapitalet så spelar det mindre roll. ÖSK säger att de är nöjda med uppgörelserna och aktieägarna säljer sina aktier och får redan nu tillbaka sina satsade pengar i stället för att behöva vänta flera år innan allt är klart.

ÖSK: Sammanfattning av bolagsstämma och uppgörelse med Spelarinvest

Förmodligen en lyckad avslutning på Spelarinvests verksamhet. Det är sällan den här typen av verksamhet kommer så långt som till break-even. För några veckor sedan kunde man till exempel läsa om avvecklingen av Norrlands Invest, ett riskkapitalbolag som bildats för att stötta GIF Sundsvall. Det bolaget bildades år 2008 med ett eget kapital på 10 mkr. Under resans gång tillsköts ytterligare 1,8 mkr. När verksamheten nu avvecklas återstår endast 3,5 mkr. Förlusten blev alltså ca. 8 mkr.

Sundsvall Tidning: Avvecklande Norrlands Invest förbrukade åtta miljoner – försäljningarna stoppade katastrof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.